19.10.18

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα μυστικά κονδύλια...

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της διαρροής πληροφοριών για τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο προϊστάμενος της...
εισαγγελίας Πρωτοδικών, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει η Ασφάλεια Αττικής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν από τη διαρροή των πληροφοριών διαπράχθηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα στάθηκε η δημοσιoποίηση στον ηλεκτρονικό Τύπο πληροφοριών που φέρονται να περιέχονταν σε σφραγισμένο φάκελος που μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται υπήρχαν πληροφορίες για τη διάθεση των κονδυλίων σε ΜΜΕ στα Βαλκάνια αλλά και τη στήριξη Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα θα αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη διαρροή των εν λόγω πληροφοριών και όχι για τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων του ΥΠΕΞ...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: