3.10.18

Ώρα εξηγήσεων των αστυνομικών...

...που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Κωστόπουλου...

Ενώπιον ανώτερου αξιωματικού της διεύθυνσης διοικητικών εξετάσεων της ελληνικής αστυνομίας στο Κουκάκι αναμένεται να βρεθούν το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με...
πληροφορίες του Newpost, οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και οι δύο της ομάδας "Ζ" που συμμετείχαν στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αναμένεται διερευνηθεί, εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει πειθαρχικά παραπτώματα κατά τη διάρκεια της δέσμευσης του Κωστόπουλου, μετά τον ξυλοδαρμό που είχε υποστεί από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και ενός μεσίτη.

Ο Ζακ Κωστόπουλος, λίγη ώρα μετά τη σύλληψή του, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια της διακομιδήςτου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Στο πλευρό των αστυνομικών βρίσκεται το σωματείο ειδικών φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας με τον δικηγόρο κύριο Πέτρο Μαντούβαλο να έχει αναλάβει την υπεράσπισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αναμένεται να υποστηρίξουν πως ενήργησαν όπως προβλέπουν οι αστυνομικοί κανονισμοί και η εκπαίδευση που έχουν λάβει από την αστυνομία για τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: