19.10.18

Ρήγας: Όλοι γνωρίζουν που πάνε τα κονδύλια του ΥΠΕΞ...

ΒΙΝΤΕΟ

“Ο Νίκος Κοτζιάς έκανε μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση του ονόματος της ΠΓΔΜ και του την πιστώνουμε όλοι”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Ρήγας σημείωσε πως το...
ότι αναλαμβάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το υπουργείο Εξωτερικών, “σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα”. 

Σχολιάζοντας την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και την πρόθεση δημοσίευσης της επιστολής που υπέβαλε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε αφενός ότι, “επέλεξε να κάνει αυτό”, αφετέρου ότι “θα ήταν προτιμότερο να μην είχε δώσει αυτή την παραίτηση”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κυβερνητική συνοχή, ο κ. Ρήγας είπε πως πρόκειται για κυβέρνηση τριών κομμάτων, με διαφορετική προσέγγιση στα πράγματα, τονίζοντας ότι, “προχωράμε κανονικά, όποιος έχει διαφορετική γνώμη θα την εκφράσει μέσα στη Βουλή” και υπογράμμισε ότι “το πρόβλημα για όλους είναι ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτή η κυβέρνηση αντέχει τέσσερα χρόνια, γιατί ο στόχος ήταν να βγάλει τη χώρα από την κρίση και την επιτροπεία... Εμείς θα αντέξουμε”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας όρισε ως “προσωπική γνώμη του Νίκου Κοτζιά” τα όσα ειπώθηκαν, σημειώνοντας πως έχει στηρίξει την κυβέρνηση δημοσίως.

Αναφορικά με τα μυστικά κονδύλια για τα οποία κατηγορήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών ότι εκμεταλλευόταν, ξεκαθάρισε πως πρόκειται για “κονδύλια που έχουν να κάνουν με εθνικές ανάγκες και εθνικούς σκοπούς”, τονίζοντας πως “η Βουλή και οι αρχηγοί των κομμάτων γνωρίζουν για τα χρήματα που δίνονται, για το πού δίνονται και για ποιους σκοπούς. Ο Νίκος Βούτσης έδωσε αναλυτική εξήγηση. Αυτά τα κονδύλια είναι γνωστά στη Βουλή. Δεν υπάρχουν κονδύλια υπό την έννοια του απορρήτου”, σημείωσε.

“Η Συμφωνία θα έρθει στην ελληνική Βουλή και υπάρχει κατά την προσωπική μου άποψη ευρεία πλειοψηφία που θα την στηρίξει και η κυβέρνηση παραμένει μέχρι τον Οκτώβριο”, ξεκαθάρισε σχετικά με την πορεία τόσο του Σκοπιανού, όσο και του χρόνου εκλογών.

Ερωτηθείς για την επιθυμία του Νίκου Κοτζιά να δημοσιευτεί η επιστολή παραίτησής του, απάντησε πως “δεν είναι τίποτα κρυφό η επιστολή”, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν γνωρίζει το περιεχόμενό της, χαρακτήρισε την πρόθεση του πρώην υπουργού Εξωτερικών ως “το πιο έντιμο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός και ένας άνθρωπος. Είναι το πιο σημαντικό που κάνει ένας πολιτικός. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε όλο αυτό”, κατέληξε ο κ. Ρήγας...

Δείτε το βίντεο εδώ

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: