18.10.18

«Μη σπεκουλάρετε με τις τράπεζες...

Θέλατε να καταστραφεί η χώρα»...

Σε υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να κατηγορεί τη ΝΔ ότι επιθυμεί την καταστροφή της χώρας για να επιστρέψει στην εξουσία. 

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τη...
ΝΔ ότι επεδίωξε την κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών και σχολίασε πως «έτσι ήταν πάντα η Δεξιά, έλεγε πάντα “να πάει στο διάβολο η χώρα”» για να έρθει στην εξουσία. «Δεν έχετε αλλάξει εδώ και έναν αιώνα», είπε και εξέφρασε την πεποίθηση πως η χώρα θα βγει στις αγορές.

«Όμως, όλη αυτή η σπέκουλα με έχει στεναχωρήσει. Δεν περίμενα να σπεκουλάρετε και στις τράπεζες. Η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που πήγε από τον παλαιοκομματισμό στον ακραίο δεξιό λαϊκισμό χωρίς το ενδιάμεσο στάδιο του σοβαρού συντηρητικού κόμματος. Ποντάρετε στην καταστροφή. Είστε το ακραίο λαϊκό κόμμα. Ένα μήνα σπεκουλάρετε», είπε προς τα έδρανα της ΝΔ, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Η δική σας κυβέρνηση έστειλε τη χώρα στο διάβολο το 2015, αλλά η παράταξη της ΝΔ στήριξε τη χώρα, να μην αμφισβητούμε ο ένας τον πατριωτισμό του άλλου, κρινόμαστε από την αποτελεσματικότητα μας», σχολίασε σε εξίσου υψηλούς τόνους ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στο ζήτημα με τα δύο σενάρια του προϋπολογισμού και τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία αμφισημία τι θα κάνει η κυβέρνηση, δεν μειώνονται οι συντάξεις», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μειώνονται οι συντάξεις, παίρνουμε ένα μέρος των αντίμετρων, περίπου 800 εκατ. ευρώ, στην πραγματικότητα ο προϋπολογισμός είναι πιο επεκτατικός…»...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: