19.10.18

«Προκαλώ τον Μητσοτάκη»...

Παπαδημούλης: Προκαλώ τον Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφήςΟι δηλώσεις του Μπενουά Κερέ, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποτελούν ακόμα ένα πιστοποιητικό που ενισχύει τη σταθερότητα και την...
ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, το υπ' αριθμόν 2 στέλεχος της ΕΚΤ, που είναι φειδωλή σε σχόλια και δηλώσεις, μίλησε με σαφή και θετικά λόγια για την ανοδική δυναμική της ελληνικής οικονομίας, τα υγιή δημόσια οικονομικά της Ελλάδας και τις θετικές προοπτικές της χώρας και πρόσθεσε: «Η καταστροφολογία της Νέας Δημοκρατίας και των συμφερόντων που τη στηρίζουν μέσα στην Ελλάδα, παράγοντας διαρκώς μαύρα πρωτοσέλιδα, έφαγε χθες ένα ακόμα χαστούκι, αυτήν τη φορά από τον Μπενουά Κερέ».

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι είχε προηγηθεί των δηλώσεων του κ. Κερέ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο είχε αναθεωρήσει τις προβλέψεις του προς το καλύτερο -θεαματικά- σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, την πορεία ανάπτυξής της, τα δημόσια οικονομικά και την πορεία μείωσης του χρέους, ενώ αντίστοιχες δηλώσεις έχουν γίνει και από οίκους αξιολόγησης, την Κομισιόν, την κ. Λαγκάρντ κ.ά.

Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έπαψε να επικαλείται τα περί τετάρτου μνημονίου και περικοπής των συντάξεων και αναφέρεται στην αδυναμία της χώρας να βγει στις αγορές, επισημαίνοντας ότι για ακόμα μία φορά θα διαψευστούν.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, προκαλώντας τον πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να καταθέσει πρόταση μομφής...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: