31.10.18

Σκουρλέτης: Τυφλωμένη αντιπολιτευτικά η ΝΔ...

Προχωρημένες είναι οι συζητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σταύρο Αρναουτάκη, αποκάλυψε μιλώντας στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έρχεται σήμερα στο Ηράκλειο όπου θα προεδρεύσει σε...
κλειστή κομματική διαδικασία με βασικό θέμα τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μιλώντας στην εκπομπή του Βασίλη Σπυριδάκη ο κ. Σκουρλέτης αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε σε συζητήσεις, σε προχωρημένες θα έλεγα συζητήσεις με τον κ. Αρναουτάκη, άρα μιλάμε για μια συνάντηση που μπορεί να υπάρξει στη βάση συγκεκριμένων θέσεων».

«Ο κ. Αρναουτάκης, συνέχισε ο γ.γ της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, έχει ένα αξιόλογο αυτοδιοικητικό έργο , είχε όλο το προηγούμενο διάστημα μια καλή σχέση συνεργασίας με την κυβέρνηση,  η οποία βγήκε τελικά προς όφελος όλων, διότι ξέρετε ο Περιφερειάρχης ή ο υπουργός ή οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης δεν διαχειρίζεται τα δικά του λεφτά, διαχειρίζεται τα χρήματα των ελλήνων πολιτών και έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορούν να συνεργάζονται προς όφελος των Περιφερειών και των τοπικών κοινωνιών».

«Άρα νομίζω, είπε με έμφαση ο κ. Σκουρλέτης, αυτή η συζήτηση θα προχωρήσει και εύχομαι καλά…»

Για το ενδεχόμενο στήριξης του νυν δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού από το κόμμα του, ο κ. Σκουρλέτης απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ζητάτε παραπάνω από όσα πρέπει… Όλα αυτά, συνέχισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή και επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι εγώ, ούτε είναι τέτοια η λογική μας, για να ανακοινώνουμε χρίσματα από την Αθήνα για την Κρήτη».

Για τη συνταγματική αναθεώρηση

Στη συνέντευξη του στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm ο κ.Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ για στείρα αντιπολίτευση και αρνητισμό στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι « είναι ώριμο σε μια κατεύθυνση αποκατάστασης του κύρους του πολιτικού συστήματος να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Στα λόγια όλοι συμφωνούμε. Θα φανεί όμως τώρα αν και στην πράξη είναι σύμφωνες οι πολιτικές δυνάμεις να κάνουν αυτή την αλλαγή».
«Δεν κατανοώ, συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης, αυτή τη στείρα αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ, η οποία δεν αναγνωρίζει ακόμη και τα αυτονόητα. 

Το δικαίωμα να προχωρήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος. Αυτόν τον αρνητισμό εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί κανείς μόνο να τον προσεγγίσει από μια στάση η οποία είναι επιζήμια για την ίδια τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και δείχνει τελικά πόσο στενόκαρδα βλέπει ορισμένα πράγματα, πόσο τυφλωμένη αντιπολιτευτικά είναι έναντι της σημερινής κυβέρνησης»...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: