28.10.18

Αλβανία: Αιματηρό επεισόδιο με θάνατο ομογενούς...














Αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στο χωριό Βουλιαράτες κοντά στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας, όταν...
ομογενής έπεσε νεκρός, έπειτα από καταδίωξη των αλβανικών αστυνομικών δυνάμεων. Δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες για ανύψωση ή κατέβασμα ελληνικής σημαίας.

Όλα συνέβησαν στο χωριό Βουλιαράτες, κοντά στο Αργυρόκαστρο, όπου σήμερα ήταν προγραμματισμένη και πραγματοποιήθηκε κανονικά εκδήλωση μνήμης για τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο.

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» περίπου 300 άτομα, ανάμεσά τους και η υπουργό ς Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην εκδήλωση, όπως αναφέρει ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος που ήταν παρών, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, σχολεία και απλοί πολίτες. Το στρατιωτικό κοιμητήριο ήταν σημαιοστολισμένο με ελληνικές και αλβανικές σημαίες, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο, τραγουδήθηκε ο ελληνικός εθνικός ύμνος, ενώ παιδιά από τα σχολεία απήγγειλαν ποιήματα.

Το πρωί, όμως, προτού ξεκινήσουν οι επετειακές εκδηλώσεις, σημειώθηκε το επεισόδιο με τον ομογενή, ο οποίος είχε καταλάβει το πολιτιστικό κέντρο του χωριού και πυροβολούσε στον αέρα με ένα καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην efsyn.gr o ιστορικός Αντώνης Λιάκος, ο οποίος ήταν παρών στις εκδηλώσεις, δεν υπήρξε κανένα περιστατικό με ανύψωση της ελληνικής σημαίας ή κατέβασμά της.

Η αστυνομία έδιωξε τον νεαρό από το χωριό κι εκείνος κατευθύνθηκε προς τα βουνά. Ελικόπτερα της αστυνομίας τον κυνήγησαν και τον κάλεσαν να παραδώσει το όπλο του. Εκείνος φέρεται να αρνήθηκε και οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: