3.10.18

Ν. Παππάς: Βιομηχανία Fake news το ΣΚΑΙ…

«Ο Νίκος Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ»…

Παρέμβαση του εκπροσώπου των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ…

Από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής, Νίκο Παππά, ζητήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ (έφτασε να μοιάζει με την ΕΡΤ πριν πέσει το μαύρο).

Ο υπουργός απάντησε πως…
ο Νίκος Φίλης δεν γνωρίζει τι γίνεται αυτήν την στιγμή στην ΕΡΤ. Στην συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ και αν θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία για να σταματήσει είπε πως το κανάλι του Φαλήρου είναι βιομηχανία fake news.

Ακολούθησε παρέμβαση του εκπροσώπου των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ, Νίκου Κορόβηλα, που θύμισε, μεταξύ άλλων, πως τα 2 χρόνια που ακολούθησαν το μαύρο στην ΕΡΤ, έγιναν πράγματα που δεν είχαν ξαναγίνει ποτέ. Όπως το κόψιμο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ΔΕΘ.

Στο Νίκο Παππά, ο παρουσιαστής της εκπομπής διάβασε στο Νίκο Παππά αυτά που έγραψε ο Νίκος Φίλης στο Newpost:

Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο». Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική.

Ο Νίκος Φίλης δεν ξέρει τι γίνεται στην ΕΡΤ. Ούτε εσωτερικά, ούτε το πρόγραμμα της. Πλέον η ΕΡΤ έχει μεγάλη ποικιλία στο πρόγραμμα της, έχει κάνει βήματα μπροστά στην τεχνολογία και βέβαια προσφέρει το καλύτερο αθλητικό προϊόν.

Το μείζον όμως δεν είναι αυτό, αλλά ότι σκοπίμως στοχοποιείται από τη ΝΔ. Η ΕΡΤ έχει βγει από τα μνημόνια. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα είναι και μεγάλη η αύξηση της τηλεθέασης της.

Για το εμπάργκο στην ΕΡΤ πρέπει να απευθυνθείτε στη ΝΔ. Καημό για τον ΣΚΑΙ δεν έχω εγώ προσωπικά. Γιατί να σας πω και το άλλο. Στην ΕΡΤ εργάζονται και άνθρωποι οι οποίοι ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και άδικη πολλές φορές. Και πολύ καλά κάνουν. Μπορείτε να φανταστείτε κάποιον δημοσιογράφο στον ΣΚΑΙ να τα χώνει στον κ. Αλαφούζο; Λοιπόν το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ μπήκε καλώς, διότι είναι μία βιομηχανία ψεμάτων.

Εμείς κάναμε εμπάργκο στη ΝΕΡΙΤ γιατί δεν θέλαμε να δικαιώσουμε το προϊόν ενός πραξικοπήματος. Η ΝΕΡΙΤ ήταν ένα προϊόν πραξικοπήματος, ένα μόρφωμα, το πολιτικό τέλος του Αντώνη Σαμαρά και έχει δημιουργήσει εκ των υστέρων ένα άγχος στην τωρινή ηγεσία της ΝΔ να δικαιώσει το κλείσιμο.

Στην παρέμβαση του ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων είπε τα εξής:

Επειδή πάλι έγινε ένας παραλληλισμός μεταξύ των εμπάργκο στο ΣΚΑΙ και στην ΕΡΤ, όλοι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αισθανόμαστε σαν σάκος του μποξ. Και θα ήθελα να θυμίσω ότι επί ΝΕΡΙΤ δεν έκανε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εμπάργκο αλλά και όλα τα άλλα κόμματα εκτός κυβέρνησης. Ε δεν μπορούμε να μιλάμε για την ίδια κατάσταση. Η ΕΡΤ ενοχλεί γιατί ξανάνοιξε. Είναι σαν πετραδάκι στο παπούτσι ενός παπουτσιού.

Είναι δυνατόν να συγκρίνεται η ΕΡΤ με το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ; Για δύο χρόνια έγιναν όργια. Θυμηθείτε, δεν είναι μακριά. Έχει ξαναγίνει στην τηλεόραση να κοπεί ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Αυτό δεν ήταν δημόσια τηλεόραση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: