15.10.18

Αγωγές κατά της Folli Follie...

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών προχωρά άμεσα στις πρώτες αγωγές αποζημίωσης για τις ζημίες που έχουν υποστεί οι επενδυτές-μέλη της από τις...
εξελίξεις στη Folli Follie.

Όπως αναφέρει, οι αγωγές θα συνοδευτούν από αίτημα διάρρηξης των πράξεων προσημείωσης της περιουσιακών στοιχείων της FF στις οποίες έχει προχωρήσει η διοίκηση της εταιρείας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών κάνει λόγο για αργόσυρτη διαδικασία αποκάλυψης του σκανδάλου της Folli Follie, «ενώ με βάση τα όσα έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής από το πόρισμα της A&M για έναρξη της απάτης πιθανώς από το 2001 ανακύπτουν αναρίθμητα νέα ερωτήματα για εξαπάτηση επενδυτών κατά το παρελθόν».

Σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών οι τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με την ενημέρωση επί των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, αλλά και οι συνεντεύξεις του κ. Κουτσολιούτσου δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία για το ότι οι επενδυτές στα χρηματοπιστωτικά μέσα της Folli Follie έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς στα χρονικά εξαπάτησης.

Εάν γνώριζαν κατά την δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων στις 26 Απριλίου 2018 την πραγματική κατάσταση δεν θα αγόραζαν, και αν είχαν αγοράσει θα έσπευδαν να ρευστοποιήσουν.

Κατόπιν αυτών, η αναμονή για την «επέλευση» της ζημίας με τρόπο ώστε αυτή να ποσοτικοποιείται και άρα να καθιστά μια αγωγή αποζημιώσεως ως «ορισμένη», δεν απαιτείται πλέον, άλλωστε ο κίνδυνος για τις απαιτήσεις των επενδυτών από μια «άτακτη» χρεωκοπία της εταιρείας καθίσταται πλέον ορατός.

Η προστασία της εταιρείας από τους πτωχευτικούς πιστωτές λήγει στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν, όσο το δυνατόν ταχύτερα, αναφέρει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: