27.10.18

Mega υπεύθυνοι, Mega παράδοξα...












Το οριστικό κλείσιμο του Μega δεν προσθέτει κάτι νέο σε όσα γνώριζε η κοινή γνώμη. Υπενθυμίζει όμως τα...
παράδοξα που χαρακτήρισαν τόσο τη λειτουργία όσο και τον τρόπο που κλείνει, διαψεύδοντας τους μύθους ότι η επιβολή της τηλεοπτικής κανονικότητας στη χώρα ήταν αυτή που το στραγγάλισε.

O σταθμός, αρχικά έχασε την αξιοπιστία του ενημερωτικά, εξοργίζοντας την κοινή γνώμη. Στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε από τους μετόχους του, όταν σταμάτησε ο σκανδαλώδης δανεισμός, που του εξασφάλιζαν οι κυβερνήσεις, ακόμη και στις εποχές που φτωχοποιούσαν την κοινωνία.

Όμως αυτά είναι γνωστά, όπως και ότι στο τέλος συνέχισε να αποσπά μεγάλη τηλεθέαση ως «αυτοδιαχειριζόμενο» χάρη στο ποιοτικό αλλά πανάκριβο - λόγω του δανεισμού - παλιού προγράμματός του.

Ιδιαίτερα παράδοξο είναι το γεγονός ότι ενώ ο σταθμός είχε εγκαταλειφθεί από τους μετόχους του, δύο επιχειρηματίες έσπευσαν να πληρώσουν για να εξαγοράσουν μερίδια ενός σταθμού που υπολειτουργούσε. Ακόμη πιο παράδοξο ότι αυτοί οι δύο νέοι μέτοχοι επίσης το εγκατέλειψαν, με τον έναν (Ιβαν Σαββίδης) να αποκτά μια από τις πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες και τον άλλο (Βαγγέλη Μαρινάκη) να κάνει πλέον αίτηση για να αποκτήσει μια από τις άδειες που δεν είχαν διατεθεί.

Το κλείσιμο του Mega είναι μάλλον το συμβολικό τέλος ενός μοντέλου διαπλοκής που κατέρρευσε μαζί με το πολιτικό σύστημα που το συντηρούσε.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: