19.10.18

Ορμητήριο του Μαρινάκη το MEGA;

Κεραυνός εν αιθρία ήταν η είδηση ότι η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέθεσε αίτηση στο ΕΣΡ για να διεκδικήσει την 6η τηλεοπτική άδεια! Κανείς μέχρι εκείνη την ώρα δεν το...
γνώριζε, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχε κανένα σημάδι που να προδίδει την πρόθεση του επιχειρηματία. Για παράδειγμα πριν ένα μήνα θα έλεγε κανείς ότι η υπόθεση τηλεόραση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχει λήξει! Με λίγα λόγια όλοι και όλα συνηγορούσαν ότι ο εφοπλιστής δεν ενδιαφέρεται, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα συμμετείχε στο διαγωνισμό που προηγήθηκε.

Είναι φανερό όμως ότι κάτι άλλαξε. Και μάλιστα το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι οι άνθρωποι της Alter Ego είχαν ρίξει πια το βάρος τους στο web tv. Βεβαίως το τελευταίο είναι αστεία υπόθεση για κάποιον επιχειρηματία του μεγέθους του Μαρινάκη… Οσο αστείο όμως κι αν είναι αυτό είχαν επιλέξει για να πορευθούν τηλεοπτικά και σε καμια περίπτωση πάντως δεν συζητούσαν το ενδεχόμενο εισόδου τους στην τηλεοπτική αγορά!

Τι άλλαξε λοιπόν; Μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κανείς, επιστρατεύοντας την κοινή λογική και παρατηρώντας κάποια «παράξενα» γεγονότα ώστε να σχηματίσει μια εικόνα.

Η κοινή λογική λοιπόν λέει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την πίεση που δέχεται από την κυβέρνηση, αλλά κυρίως από τις δικαστικές υποθέσεις που έχει ανοιχτές… δεν γίνεται να μη διαθέτει δική του τηλεόραση. Παράλληλα και εκτός από τον παραπάνω συλλογισμό στο περιβάλλον του επιχειρηματία υπάρχουν πρόσωπα που τον πίεζαν πολύ καιρό τώρα να αποκτήσει δική του τηλεόραση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση νομικού συμβούλου του MEGA.

Επιπλέον – αν και δεν επιβεβαιώνεται, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να δέχθηκε πιέσεις και από τη ΝΔ, για να διεκδικήσει την 6η τηλεοπτική άδεια… Στη λογική ότι πλησιάζουν οι εκλογές και ένα ακόμη κανάλι φιλικό προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βοηθούσε. Κι αν στη συνέχεια η ΝΔ καταφέρει να γίνει κυβέρνηση θα ανταποδώσει τη στήριξη.

Και τώρα ερχόμαστε στα «παράξενα» γεγονότα που ειπώθηκε νωρίτερα και από τα οποία προκύπτει ότι τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Βεβαίως η ερμηνεία που ακολουθεί γίνεται επειδή γνωρίζουμε πλέον την πρόθεση του επιχειρηματία να αποκτήσει δική του τηλεόραση, διότι χωρίς αυτό το στοιχείο δύσκολα θα καταλήγαμε στο ίδιο συμπέρασμα.

Τα «παράξενα» λοιπόν γεγονότα στην ουσία είναι το εξής ένα: η καθημερινή παρουσία περίπου 30 με 40 εργαζομένων (διαφόρων ειδικοτήτων) στις εγκαταστάσεις του MEGA στη Μεσογείων. Με εξαίρεση ορισμένων τεχνικών, υπευθύνων ροής και λοιπών σχετικών ειδικοτήτων που είναι επιφορτισμένοι – για να το πούμε απλοϊκά, με το να αλλάζουν την κασέτα για να παίζει το κανάλι τις επαναλήψεις που βλέπουμε και να φροντίζουν τυχόν βλάβες που προκύπτουν ή ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του κτιρίου… Καθημερινά συγκεντρώνονται στο σταθμό και πολλοί ακόμη εργαζόμενοι που θεωρητικά δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εκεί.

Για παράδειγμα, καθημερινά δίνουν το παρών διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά και νομικοί σύμβουλοι που δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στο κανάλι στη φάση που είναι, δηλαδή σε γραφεία εγκαταλελειμμένα, χωρίς υποτυπώδη υποδομή.

Εκ των υστέρων λοιπόν φαίνεται ότι οι εγκαταστάσεις του MEGA για ορισμένους εξ αυτών λειτουργεί σαν ορμητήριο!

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που διαδόθηκε ότι ο Μαρινάκης κατέθεσε αίτηση για τηλεοπτική άδεια… ακούγεται ότι στο σχεδιασμό και για να ξεκινήσει αμέσως το νέο καναλι ο επιχειρηματίας θα «χτυπήσει» την ταινιοθήκη του MEGA, ώστε με το καλημέρα να εξασφαλίσει μια τηλεθέαση περιξ του 10%. Δημοσιογράφοι για να στήσουν ενημερωτικές εκπομπές υπάρχουν από τα υπόλοιπα Μέσα… Αρα με λίγες κινήσεις, πολύ γρήγορα μπαίνει σφήνα στον ανταγωνισμό και μάλιστα με αξιώσεις!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: