11.11.18

Ο Κενυάτης Μπρίμιν Μισόι Νικητής Του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου...











Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική...


(ΦΩΤΟ)


Ο Κενυάτης αθλητής Μπρίμιν Μισόι είναι ο μεγάλος νικητής στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Ο μαραθωνοδρόμος κάλυψε την...

κλασική διαδρομή των 42 χλμ σε χρόνο 2.10.56 , γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την είσοδο και τον τερματισμό του στο στάδιο «Καλλιμάρμαρο».




Ο Έλληνας Κώστας Γκελαούζος τερμάτισε στην 7η θέση με χρόνο 02:10:56, ενώ από Ελληνίδες γυναίκες η Ελευθερία Πετρουλάκη τερμάτισε με χρόνο 2:46:09 στην 29η θέση.




Η μεγάλη στιγμή του 36ου αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, με χιλιάδες δρομείς και διακεκριμένους αθλητές Έλληνες και ξένους, να ξεκινούν από την ιστορική αφετηρία, στον Μαραθώνα, δόθηκε από τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Στις 8:35 ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, έδωσε την εκκίνηση για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα.

Ο κ. Καμίνης, μίλησε για μία δημοφιλή διοργάνωση, που κάθε χρόνο έχει όλο και περισσότερες συμμετοχές.

Περισσότεροι από πενήντα χιλιάδες δρομείς από 105 χώρες από όλο τον κόσμο κατέκλυσαν το λεκανοπέδιο αποδεικνύοντας τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής.





Ολοκληρώθηκε ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων που ξεκίνησε κατά μήκος της διαδρομής Λ. Βασ. Αμαλίας – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Χαρ. Τρικούπη – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – αναστροφή Λ. Μεσογείων (πρώην Σχολές Αξ/κών ΕΛ.ΑΣ.) – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο Γιώργος Τάσσης έκανε την πρώτη του νίκη στα 10χλμ. και το πέτυχε με 30.29, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης.

Ο Τάσσης, ο οποίος την περασμένη άνοιξη ήταν νικητής στον Ημιμαραθώνιο, ξεκίνησε ελπιδοφόρα τη νέα χρονιά. Επίδοση καλύτερη από το προηγούμενο (30.50) -δικό του- ρεκόρ διαδρομής πέτυχε και ο δεύτερος της απόστασης, ο Χρήστος Καλλίας, που πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 30.40.

Ο 20χρονος Νίκος Σάκης κατέλαβε την τρίτη θέση με 30.59 και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στη διοργάνωση. Στις γυναίκες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση και με 35.23 έκοψε την κορδέλα του τερματισμού.

Λίγα δευτερόλεπτα πίσω της, τερμάτισε η συναθλήτρια της, Αναστασία Καρακατσάνη, η πολυνίκης στην απόσταση με πέντε νίκες, με 35.51, ενώ η τριάδα συμπληρώθηκε από την Χάνα Μπρουκς (36.43). Η νεαρή Γλυκερία Σκάρκου ήταν τέταρτη με 37.41.

Διαβάστε ολόκληρη την ανταπόκριση στο athina984.gt

Δεν υπάρχουν σχόλια: