9.11.18

Συρρίκνωση στον «Αθήνα 9,84»...

Πραγματικό αλαλούμ επικρατεί στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων, μετά την τελευταία απόφαση της ΔΕΡΑ να προχωρήσει σε τροποποίηση των...
συμβάσεων αορίστου χρόνου σε μερικής απασχόλησης, σε μειώσεις αποδοχών και σε απολύσεις.

Με αφορμή το έλλειμμα 150.000 ευρώ η διοίκηση της ΔΕΡΑ δηλώνει πως «δεν μπορεί να ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση» από τον Δήμο της Αθήνας για να καλυφθεί το έλλειμμα, το οποίο γνώριζε ήδη από τον περασμένο Μάρτιο αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτε για αυτό.


Η κατάσταση στον σταθμό θυμίζει διάλυση, είναι ενδεικτικό ότι την απόφαση του business plan ψήφισαν μόλις πέντε μέλη, την καταψήφισαν δύο, ενώ έλειπαν από τη συνεδρίαση τέσσερα μέλη! Ουσιαστικά η πρόεδρος της ΔΕΡΑ Δήμητρα Σιδερή και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, δημοσιογράφος Μιχάλης Κυριακίδης βάζουν την υπογραφή τους για τις «παράνομες», όπως τις χαρακτήρισε η ΕΣΗΕΑ, μετατροπές των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε ορισμένου χρόνου! 

Για το θέμα αυτό ζητήθηκε η παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να γίνει τριμερής συνάντηση. Φίλα προσκείμενοι στον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη απαιτούν να κατέβει από την ιστοσελίδα του «Αθήνα 9,84» το τελευταίο ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων επειδή τον… στεναχώρησε. Η πλειοψηφία των πέντε του ΔΣ της ΔΕΡΑ, που ψήφισε το επιχειρησιακό σχέδιο, δηλώνει αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να προχωρήσουν οι απολύσεις και οι περικοπές. 

Έχει μάλιστα αποφασισθεί και ειδική επιτροπή αξιολόγησης που θα αποφασίσει τις απολύσεις και στην οποία προΐσταται δημοσιογράφος-μέλος της ΕΣΗΕΑ. Η ΕΣΗΕΑ πάντως έχει ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη ο οποίος απουσίαζε εκτός Ελλάδας, αλλά και με τον υποψήφιο για τον Δήμο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: