18.11.18

Basket League, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός...












Ντέρμπι αιωνίων πράξη δεύτερη...

Λίγες ημέρες μετά το μεταξύ τους παιχνίδι για την Euroleague, το οποίο άνοιξε πολλά μέτωπα, ο ΠΑΟ υποδέχεται και πάλι τον...
Ολυμπιακό (18:00, CosmoteSport 4) στο ντέρμπι που θα κρίνει εν πολλοίς την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο στην Basket League
Στις 9 Νοεμβρίου ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της Euroleague με τους πράσινους να ανατρέπουν το 41-48 του α’ ημίχρονου και να επικρατούν με 93-80…

Το τέλος εκείνου του αγώνα ήταν η απαρχή μιας νέας μεγάλης εξωαγωνιστικής κόντρας των δύο διοικήσεων, η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο 10 ημέρες αργότερα πράσινοι και ερυθρόλευκοι βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι στο μεγάλο ντέρμπι της Basket League κι αμφότεροι είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Παναθηναϊκός γιατί έχασε με κάτω τα χέρια στην Πόλη από την Εφές, συνεχίζοντας να παρουσιάζει αυτό το νωθρό πρόσωπο εκτός έδρας στην εποχή Πασκουάλ κι ο Ολυμπιακός γιατί γνώρισε τρίτη σερί ήττα στην Ευρωλίγκα και το σίγουρο είναι ότι ο ηττημένος της σημερινής βραδιάς θα περάσει μία πολύ δύσκολη εβδομάδα.

Άρα λοιπόν δεν είναι απλά ένα ακόμη ντέρμπι αιωνίων από τα πολλά που θα δούμε (και) τη φετινή σεζόν, αλλά ένα αποτέλεσμα που θα διαμορφώσει νέες ισορροπίες στο πρωτάθλημα, αλλά και στο εσωτερικό των δύο ομάδων.

Στον Παναθηναϊκό ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και ο πονοκέφαλος είναι ποιος θα μείνει εκτός, ενώ στον Ολυμπιακό ο Μπλατ απέκτησε έναν τεράστιο πονοκέφαλό στην τελευταία προπόνηση της ομάδας καθώς έχασε τον Άλεξ Τουπάν (για το επόμενο δεκαήμερο).

Επίσης να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί 43 αγώνων όπου είναι αήττητος στο ΟΑΚΑ όσον αφορά τους αγώνες της κανονικής περιόδου με την τελευταία του ήττα να έχει σημειωθεί στις 2 Μαΐου 2015 με δράστη τον Ολυμπιακό που είχε νικήσει με 66-77.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Παναγιώτης Αναστόπουλος, Ηλίας Κορομηλάς και Γιώργος Πουρσανίδης.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: