27.11.18

Άρχισε η επέλαση της «Πηνελόπης»...

Κατολισθήσεις και πλημμυρισμένα χωριά...

(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)


Προβλήματα στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις, προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από την...
Τρίτη το σύνολο της Δυτικής Ευρυτανίας. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Δημοτική Ενότητα Αγράφων, καθώς μετά την γέφυρα της Παλαιοκαρυάς προς Τρίδεντρο σημειώνονται σοβαρές κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων με αποτέλεσμα να κλείσει η πρόσβαση προς τα χωριά Τρίδεντρο-Επινιανά, Μάραθο, Βραγγιανά, Μοναστηράκι και Τροβάτο από τη μεριά του Καρπενησίου. Μοναδική πρόσβαση για αυτά τα χωριά από Καρδίτσα.

Ο δρόμος θα παραμένει κλειστός σήμερα αφού λόγω των συνεχόμενων εντόνων βροχοπτώσεων αλλά και της επικινδυνότητας από τις συχνές κατολισθήσεις, έχουν σταματήσει.





Επιπλέον, μικρότερα προβλήματα σημειώνονται και στις ΔΕ Απεραντίων και Ασπροποτάμου ενώ υπήρξαν και συχνές ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος.

«Πνίγηκε» το χωριό ζευγαράκι στο Αγρίνιο
Η ίδια κατάσταση μετά από ένα χρόνο, φαίνεται πως επικρατεί στο χωριό Ζευγαράκι του δήμου Αγρινίου. Με το νέο κύμα κακοκαιρίας φούσκωσαν τα ρέματα και πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι. Σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν έγιναν οι αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να θωρακιστεί η περιοχή.



“Πλημμυρίσαμε ξανά, δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας, οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης κρύβονται αφού δεν φρόντισαν να καθαρίσουν τα ρέματα, να φτιάξουν δρόμους και τα απαραίτητα έργα εδώ και ένα χρόνο. Πνιγόμαστε και δεν ιδρώνει το αυτί τους, δεν σηκώνουν ούτε καν τα τηλέφωνα. Θα μας θυμηθούν μόνο στις εκλογές” δήλωσαν οι κάτοικοι στο agriniosite, οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι από την κατάσταση που βιώνουν και φοβούνται ακόμη και τις ζωές τους.



Με δυσκολία κινούνται οι οδηγοί στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, στο ύψος της περιοχής Χαλίκι, εξαιτίας της υπερχείλισης χειμάρρου, τα νερά του οποίοι χύνονται πάνω στο οδόστρωμα της Εθνικής οδού.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Πλημμύρισε η Ηλεία

Περιορισμένα αλλά σημαντικά προβλήματα προκάλεσε στο πέρασμά της την πρώτη ημέρα η κακοκαιρία «Πηνελόπη» και στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, κυρίως στα κεντρικά και νότια του νομού. Θα λέγαμε πως το κύριο μέτωπο έπληξε την περιοχή του Πύργου ανατολικά και βόρεια. Ζημιές είχαμε στο γήπεδο Αλποχωρίου που είναι ακατάλληλο προς χρήση και τη γέφυρα του Ενιπέα από Λαντζόι προς Χελιδόνι, όπου υποχώρησε τμήμα της ασφάλτου και φαίνεται να υπάρχουν υποσκαφές στα βάθρα της.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο Ενιπέας φούσκωσε αρκετά με τα ορμητικά νερά του να προκαλούν προβλήματα στην γέφυρα που συνδέει το Λαντζόι με το Χελιδόνι. Μεγάλο τμήμα του δρόμου δίπλα στη γέφυρα, λόγω της πίεσης των νερών του ποταμού που υποσκάπτουν το έδαφος, κατέρρευσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα και μετά από λίγο να απαγορευτεί ολοκληρωτικά από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας, με εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω Νεράιδας.




Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος ανέφερε πως κατά την αυτοψία στη γέφυρα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο και τους αρμόδιους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας, «… με τις βροχές είχαμε πρόβλημα στον Ενιπέα στη γέφυρα προς Χελιδόνι. Έχει υποσκάψει τα βάθρα όπως λένε οι μηχανικοί και υπάρχει βύθιση στην άκρη του γεφυριού. Έχουμε κλείσει την κυκλοφορία και έχουμε ανοικτή εργολαβία έτοιμη. Ο εργολάβος ήρθε και θα κάνει μια λιθοριπή για να κλείσουν οι υποσκαφές που έχει κάνει το ποτάμι. Ταυτόχρονα θα κάνει παρέμβαση για να αποκαταστήσει και το οδόστρωμα. Έως τότε οι περιοχές θα επικοινωνούν με εκτροπή της κυκλοφορίας από Χελιδόνι προς Νεράιδα. Είναι κάποια σημεία που θα πρέπει και εκεί να κάνουμε παρεμβάσεις, ώστε να δώσουμε καλύτερη κυκλοφορία. Όταν πέσει η στάθμη του νερού, θα δούμε αν υπάρχουν σπουδαιότερες ζημιές στη στατική του γεφυριού, κάτι που τώρα δεν φαίνεται. Καλό είναι να το δούμε αφού έχει αποκατασταθεί η ροή στην κοίτη. Αυτά συμβαίνουν με τις βροχές. Εμείς κάνουμε παρεμβάσεις στα ποτάμια μας όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Συνεχίζουμε όλο το χειμώνα με όποιο μέσο διαθέτουμε» κατέληξε.

Πηγή φωτογραφιών: vimapoliti, agriniosite, agriniotimes, ilialive

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: