19.11.18

Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου...

Oι τοξικολογικές εξετάσεις του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι είχε προχωρήσει σε χρήση ναρκωτικών ή...
άλλων ουσιών πριν το θάνατό του τον περασμένο Σεπτέμβριο στη διάρκεια εισβολής του σε κοσμηματοπωλείο της Αθήνας.

Αν επιβεβαιωθεί το πόρισμα αυτό ανατρέπει τους έως τώρα ισχυρισμούς που έλεγαν ως κύρια αιτία θανάτου του τη χρήση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης, στην ειδική αναζήτηση των «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες).

Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα. Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, που ωστόσο δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες γι' αυτά τα ανεπίσημα ευρήματα έχει ενημερωθεί η οικογένειά του, ενώ το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών μαζί με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις αναμένεται να παραδοθεί το επόμενο τριήμερο.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου όταν ο 33χρονος κλειδώθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Κάνιγγος, υπό συνθήκες οι οποίες ερευνώνται κι αρχικώς φαίνεται να δέχθηκε χτυπήματα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος κι έναν ακόμη ιδιώτη που είναι ήδη κατηγορούμενοι για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στις ιατροδικαστικές εξετάσεις εκτιμήθηκε ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται στον ξυλοδαρμό του και κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική η τοξικολογική εξέταση...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: