21.11.18

Η συγγνώμη της Ακριβοπούλου και οι συγγνώμες των άλλων...

Οι ειρωνείες πάνε σύννεφο σήμερα για το πρόσωπο της Κατερίνας Ακριβοπούλου και τη συγγνώμη που αναγκάστηκε να ζητήσει από τους μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Μεσσηνίας Χρυσόστομο επειδή στην...
εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ (19/11) τους αποκάλεσε ΧρυσΑυγίτες. 

Ήταν ωστόσο μία συγγνώμη ξεκάθαρη και σε απευθείας μετάδοση, στην αρχή-αρχή της εκπομπής. Χωρίς περιστροφές, χωρίς να την κρύβει σε κάποιο... ένθετο, χωρίς να την πει στο κλείσιμο. Αν φυσικά έλειπε και αυτό το φαιδρό για τον πυρετό θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Χασκογελούσαν όμως οι αντίπαλοί της δημοσιογράφοι από το πρωί στα ραδιόφωνα. Και την ειρωνεύονταν. Ο Πρετεντέρης στο Θέμα 104.6, ο Παπαχρήστος στα Παραπολιτικά 90.1 (από τα ΝΕΑ και οι δύο) και άλλοι. 

Προφανώς αυτοί στα ΝΕΑ δεν κάνουν λάθη, ε; Και βέβαια κάνουν αλλά τα κρύβουν επιμελώς στην εφημερίδα τους. Παράδειγμα το πρωτοσέλιδο για τον Μάκη Μπαλαούρα που μετατράπηκε λίγες ημέρες μετά σε μία συγγνώμη-μονόστηλο στις μέσα σελίδες. Μην πούμε για το πρόσφατο με τις περικοπές των συντάξεων με ένα fake δημοσίευμα για το οποίο δεν υπήρξε η παραμικρή συγγνώμη. 

Να θυμηθούμε μήπως τον Γιώργο Παπαχρήστο που σε μία ολόκληρη εκπομπή ειρωνευόταν το kathimerinotita.gr το site που έχει φτιάξει η ομάδα του Αλέκου Φλαμπουράρη και το οποίο δεν άνοιγε ποτέ, όπως έλεγε. Γρήγορα ωστόσο αποδείχθηκε πως μιλούσε για μία... άσχετη διεύθυνση site, έκανε λάθος! Μία μισή συγγνώμη ψέλλισε στο τέλος και αυτό ήταν.

Εσείς, λοιπόν, ποια συγγνώμη αποδέχεστε; Τη φανερή της Ακριβοπούλου ή τη θαμμένη του Παπαχρήστου;...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: