19.11.18

«Αιμορραγεί» η Ν.Δ. στον Πειραιά...


Σχεδόν 6 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, και ο δήμος του Πειραιά, από τους μεγαλύτερους της χώρας, εξελίσσεται σε σοβαρό πονοκέφαλο για τη Ν.Δ. μετά και την ξαφνική άρνηση του...
προέδρου της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη, να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Πειραιώς καθόλου ευχάριστες δεν είναι, καθώς στελέχη του κόμματος είτε συστρατεύονται με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Γιάννη Μώραλη, είτε βρίσκονται στο πλευρό του πρώην δημάρχου και στελέχους της Ν.Δ. Β. Μιχαλολιάκου, είτε ποιούνται την νήσσαν.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο να παρουσιάζει μια εικόνα που καθόλου δεν συνάδει με προεκλογική περίοδο.

Και ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμήχανα αναζητά νέο υποψήφιο που θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου της και θα διεκδικήσει τον Δήμο Πειραιά, υπόθεση καθόλου εύκολη όπως λένε οι πληροφορίες, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, που ήδη έχει ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα, εκμεταλλεύεται έξυπνα το κενό που αφήνει η Ν.Δ., συστρατεύοντας στον συνδυασμό του «Πειραιάς Νικητής» στελέχη της.

Ηδη την Παρασκευή ανακοίνωσε επίσημα μέσω δύο δελτίων Τύπου την προσχώρηση στον «Πειραιάς- Νικητής» τεσσάρων στελεχών της Ν.Δ., οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις επόμενες εκλογές και είναι οι εξής:

Τάσος Μαρκαριάν, έμπορος, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και θεματικός σύμβουλος επιχειρηματικότητας της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Α’ Πειραιά και Νήσων.

Γιάννης Βοϊδονικόλας, πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Α’ Πειραιά και Νήσων και πρόεδρος της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά.

Γρηγόρης Βήχος, ασφαλιστικός σύμβουλος, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, υπεύθυνος παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Α’ Πειραιά και Νήσων.

Μαρία Γκουτζαμάνη, αρχαιολόγος-επιχειρηματίας, υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Α’ Πειραιά και Νήσων.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Γ. Μώραλης για τις νέες προσχωρήσεις στον συνδυασμό, καθώς -όπως δήλωσε- διαπιστώνει πως όλο και περισσότεροι Πειραιώτες συντάσσονται με τον «Πειραιά Νικητή» και την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014 να γίνει ο Πειραιάς μια πόλη με δυναμική και προοπτική. Μια υπερκομματική προσπάθεια, όπως ανέφερε, στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι καταξιωμένοι σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που όπως λένε οι πληροφορίες χειρίζεται προσωπικά την υπόθεση του Δήμου Πειραιά, έχει ακόμα ένα ζήτημα να αντιμετωπίσει, επίσης πολύπλοκο: τον πρώην δήμαρχο Πειραιά και ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του για το αν θα είναι και αυτή τη φορά υποψήφιος δήμαρχος.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2014 είχε χάσει από το Γιάννη Μώραλη. Την προηγούμενη εβδομάδα πάντως και αμέσως μετά τον ντόρο που προκλήθηκε από την αποχώρηση του Βασίλη Κορκίδη, ο πρώην δήμαρχος βρέθηκε με δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του σε γνωστή ταβέρνα στα Καμίνια.

Οσοι τον γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι ο Β. Μιχαλολιάκος, με τη στάση που κρατάει μέχρι στιγμής, στέλνει και αυτός το δικό του μήνυμα στην Πειραιώς.


Περιστέρι
Η εκλογική μάχη ξεκινά


Ομόφωνα, έπειτα από σχετικές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» ο Θανάσης Καποτάς.
Ο πρώην διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ, που παλαιότερα είχε πρωταγωνιστήσει στους αγώνες ενάντια στις απολύσεις Μητσοτάκη ως πρόεδρος των εργαζομένων στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), είναι ο υποψήφιος δήμαρχος που θα κατέβει με αξιώσεις στο Περιστέρι απέναντι στον Ανδρέα Παχατουρίδη.


Ο,τι πει ο Σαμαράς

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στην Κυπαρισσία για το ποιος θα λάβει το πολυπόθητο χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για τον Δήμο Τριφυλίας. Το γνωρίζετε υποθέτω ή, πιο σωστά, το αντιλαμβάνεστε ότι κουμάντο στον Νομό Μεσσηνίας κάνει ο Αντώνης Σαμαράς. Από αυτόν πρέπει να περάσουν όσοι επιθυμούν να κατέβουν στις δημοτικές εκλογές. Μαζί του συναντιούνται και συνομιλούν, τον πεφωτισμένο πρώην πρωθυπουργό αναζητούν όσοι σκέφτονται να ζητήσουν την ψήφο των δημοτών. Στον Δήμο Τριφυλίας το χρίσμα της Ν.Δ. διεκδικούν ο νυν δήμαρχος Τάκης Κατσίβελας (με μηδαμινό έργο) και η δικηγόρος Χάιδω Παναγιωτοπούλου η οποία θα κατέβει για πρώτη φορά στις εκλογές. Αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Σαμαρά εμείς που καταγόμαστε από εκεί αλλά δεν είμαστε (Θεέ μου, ευτυχώς!) δεξιοί: θα επιλέξει τον Παναγιώτη Κατσίβελα. Αντώνη Σαμαρά, είσαι η ελπίδα μας!
ΔΗΜ.ΚΑΝ.



Ηράκλειο
Υποψήφιος ο Κουράκης

Ιδιαίτερα χαρούμενος ήταν ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κουράκη για τον Δήμο Ηρακλείου. Κάποιοι διέκριναν μεγαλύτερη χαρά ακόμα και από τον ίδιο τον Γιάννη Κουράκη και μάλλον είναι φυσικό, αφού με τον τρόπο αυτό ξεμπερδεύει με έναν γερό πιθανό ανθυποψήφιο στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο.
Μ.Δ.



Ελληνικό- Αργυρούπολη
Νέο πρόσωπο

Αλλαγή σκυτάλης στην «πασοκογενή» δημοτική παράταξη «Ξανά η Πόλη Μπροστά», με τον Κώστα Στέφα να διαδέχεται τον Ευάγγελο Βαζαίο με ομόφωνη απόφαση της 4ης Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής της παράταξης. Ο νέος επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης είναι γραμματέας της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και βρίσκεται ήδη σε επαφές για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου με κορμό ανθρώπους από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Σ.Ι.


Χριστίνα Παπασταθοπούλου
Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: