16.11.18

Η Χαριλάου Τρικούπη «αγκαλιάζει» Σημίτη...

Ασπίδα προστασίας στον Κώστα Σημίτη ύψωσε από την πρώτη στιγμή το Κίνημα Αλλαγής, υπερασπιζόμενο με θέρμη τον πρώην πρωθυπουργό στο ζήτημα του ανοίγματος των λογαριασμών του. Το...
επιχείρημα που προβάλλει η Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι πρόκειται για στοχοποίηση με άρωμα «βρόμικου ’89» και απώτερο σκοπό να πληγεί το κόμμα της Κεντροαριστεράς.

Την πλήρη στήριξη που εξέφρασε δημοσίως η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει και κατ’ ιδίαν στον Κώστα Σημίτη σε συνάντηση που πρόκειται να έχουν τη Δευτέρα 19 του μήνα, όπως έγινε γνωστό από πηγές του Κινήματος Αλλαγής.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, τη συμπαράστασή του προς τον πρώην πρωθυπουργό εξέφρασε εξάλλου και ο Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου τόνιζαν σχετικά πως πρόκειται για γελοία και άθλια προσπάθεια επανάληψης του «βρόμικου ’89».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ηγετικού επιτελείου του ΚΙΝ.ΑΛΛ., πίσω από τις επιθέσεις στον πρώην πρωθυπουργό κρύβεται η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μερίδας της «καραμανλικής Δεξιάς» να διεμβολίσουν την Κεντροαριστερά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δεξιές και ακροδεξιές παραφυάδες του, δεν έχουν το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να σταθούν απέναντι στη Δημοκρατική Παράταξη. Γι’ αυτό επιλέγουν τη λάσπη. Θα τους γυρίσει μπούμερανγκ», ανέφερε σε αυτό το μήκος κύματος ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης.

Στο ίδιο πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής άτυπης συνάντησης του επικοινωνιακού τομέα με τους δημοσιογράφους, έγινε λόγος για πολιτικό σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και της «καραμανλικής Δεξιάς» εναντίον του Κινήματος Αλλαγής, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ’89. Ωστόσο, όπως υποστήριξαν οι κ. Π. Χρηστίδης και Στ. Μαλέλης, «στην κυβέρνηση πλανώνται πλάνη οικτρά αν πιστεύουν ότι θα καταλάβουν τον χώρο της Κεντροαριστεράς επειδή σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία τούς πήγε το κύμα», ενώ εξαπέλυσαν επίθεση στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του, υπογραμμίζοντας ότι επιδεικνύουν ανοχή γιατί βολεύει την πόλωση του δικομματισμού και την προοπτική εξουσίας της Ν.Δ....

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: