17.11.18

Με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία ...











 ...κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο...
Με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία το απόγευμα (17:00), κορυφώνονται και φέτος οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου...
Ένταση επικράτησε στον χώρο του Πολυτεχνείου το πρωί της Παρασκευής, όταν ομάδα φοιτητών εμπόδισε την πολυπληθή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι.

Συνεχίστηκε και σήμερα, Σάββατο, η προσέλευση στο Πολυτεχνείο για την επέτειο της εξεγερσης του Νοεμβρίου του 1973. Παρά τη βροχή, γονείς με παιδιά και παππούδες με εγγόνια, απότισαν φόρο τιμής στους φοιτητές που πριν από 45 χρόνια έχασαν εδώ τη ζωή τους ενώ, οι τριήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία το απόγευμα (17:00, από την πλατεία Κλαυθμώνος).

Οι εκδηλώσεις μέσα στον χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ολοκληρώθηκαν γύρω στις 2 το μεσημέρι ενώ, αυτήν την ώρα πραγματοποιείται προσυγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων έξω από το πολυτεχνείο επί της οδού Πατησίων καθώς έκλεισαν κι οι πύλες του κτιρίου. Οι φοιτητικοί σύλλογοι με πορεία θα κατευθυνθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα περιμένουν τον κύριο όγκο της διαδήλωσης.





Το Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του από το πρωί της Πέμπτης, για τον καθιερωμένο εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, για πρώτη φορά, το κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου, το κτίριο Αβέρωφ, τελεί υπό κατάληψη από ομάδα αναρχικών, οι οποίοι μάλιστα κρέμασαν δικό τους πανό στο κτίριο προκαλώντας την αντίδραση της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973, η οποία με ανακοίνωση της, καταδίκασε την κατάληψη και έκανε έκκληση να αποχωρήσουν από το κτίριο.

«Ο φυσικός χώρος εορτασμού του Πολυτεχνείου είναι ο ιστορικός χώρος του ΕΜΠ, στον οποίο έλαβαν χώρα τα γεγονότα του '73, και γίνεται με μαζική λαϊκή συμμετοχή στην τριήμερη διάρκειά του», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Η Επιτροπή Εορτασμού θεωρεί βασική προϋπόθεση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στους χώρους του ΕΜΠ. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί ότι οι ενέργειες και πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο κτίριο Αβέρωφ είναι καταδικαστέες και ζητά την άμεση αποχώρηση των ομάδων που παραμένουν στο κτίριο και προβαίνουν σε αυτές».

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: