28.11.18

Μοίρασαν τα «Παραπολιτικά»...


...στις εκκλησίες του Πειραιά...

Στη διανομή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις εκκλησίες του Πειραιά προχώρησαν άγνωστοι το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με...
πληροφορίες του Documento. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η διανομή ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο σε εκκλησίες όπως ο Ναός της Ευαγγελίστριας προκειμένου η εφημερίδα να μοιραστεί στους πιστούς την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης Θείας λειτουργίας.

Και για όποιους-ες έχουν απορία για ποιο λόγο χρειάστηκε να ενημερωθούν οι πιστοί από το έντυπο του ομίλου Μαρινάκη, να πούμε απλά ότι το φύλλο του Σαββάτου φιλοξενούσε μια συνέντευξη του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ με τίτλο: «Φασίστας εγώ; Ψάξτε αλλού» και υπότιτλο «Τι συζήτησα στο ¨μυστικό¨ ραντεβού με τον Μητσοτάκη».

Σε αυτήν τη συνέντευξη ο Σεραφείμ επιχειρούσε να απαντήσει σε όσα λέγονται για τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή αλλά και για το ρόλο του στη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας. Για το μεν πρώτο στο site του ναζιστικού μορφώματος «ανέβηκε» ανάρτηση όπου ανέγραφε επί λέξει: «Λησμονούν ότι έλεγαν (ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ) ότι η Χρυσή Αυγή είναι η ελπίδα του Έθνους και ότι είναι ψηφοφόροι ως δημότες Αθηναίων του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο Αθηναίων Ν. Μιχαλολιάκου. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν γινόμαστε σαν κι αυτούς μικροπρεπείς και άθλιοι συκοφάντες. Ας μην επιμένουν, γιατί θα επανέλθουμε και δεν θα τους ξεπλένει ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά»…

Για το δεύτερο και μόνο η αναφορά Σεραφείμ, ότι πήγε στα γραφεία της ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη, στις 24 Οκτωβρίου, προκειμένου να του επιδώσει την πρόσκληση για τον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά», αρκεί για να καταδείξει το αίολο των επιχειρημάτων του.

Τέλος, για την προσπάθεια, του Μητροπολίτη Πειραιώς και των «Παραπολιτικών» του κ. Μαρινάκη με τις γνωστές σχέσεις με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πολιτικοποίησης των πιστών στον Πειραιά, την ώρα μάλιστα που εκτελούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, λίγα πράγματα μπορεί να πει κανείς. Ας μείνουμε στις υπόγειες διαδρομές μεταξύ τους.        

Δεν υπάρχουν σχόλια: