18.11.18

«Αρχίστε να μιλάτε» για να λήξει η παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση....














Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και σεξουαλική κακοποίηση για την πρόληψη των εγκλημάτων, τη δίωξη των δραστών και την προστασία των θυμάτων είναι η 18η Νοεμβρίου.

Tο Συμβούλιο της Ευρώπης, στην...
προσπάθεια να δοθεί τέλος σε αυτά τα εγκλήματα έχει ξεκινήσει την καμπάνια «Start to Talk», με τη συμμετοχή επιφανών εκπροσώπων του αθλητισμού, που εφιστούν το πρόβλημα και σε αυτό τον χώρο.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και σεξουαλική κακοποίηση θεσμοθετήθηκε από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2015, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιών, καθώς και την ανάγκη πρόληψης τέτοιων πράξεων.

Στην εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετέχουν γνωστοί αθλητές, σύλλογοι και ομοσπονδίες.

Όπως τονίζεται, τα παιδιά-θύματα έχουν πρόβλημα να μιλήσουν για τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίησή τους. Σχεδόν το ένα τρίτο των θυμάτων ποτέ δεν το αναφέρει ποτέ.

Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θιόρμπιορν Γιάγκλαντ, σημειώνει ότι «οι κυβερνήσεις και οι αθλητικές οργανώσεις θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να σπάσει τη σιωπή που περιβάλλει τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στον αθλητισμό. Είναι ανάγκη για πρόληψη αυτών των καταχρήσεων και να δοθεί τέλος στην ατιμωρησία».

«Η προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση στον αθλητισμό αποτελεί μείζονα πρόκληση», επισημαίνει. «Όλοι οι ενδιαφερόμενοι - γονείς, προπονητές, αθλητές και ηγέτες - πρέπει να είναι προσεκτικοί για τους κινδύνους και να ενεργούν για την προστασία των παιδιών στις αθλητικές δραστηριότητες».

Η πρωτοβουλία «Start to Talk» ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο και στο πλαίσιο του μνημονίου συμφωνίας που υπέγραψαν τον Οκτώβριο του 2018 το Συμβούλιο της Ευρώπης και η FIFA αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο ποδόσφαιρο με βάση τα πρότυπα του Συμβουλίου της Ευρώπης, δηλαδή της σύμβασης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, ή Σύμβαση Lanzarote, που έχει ήδη επικυρωθεί από 44 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: