11.11.18

Γράφει ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς...


Κατέκτησε το Next Gen ATP και είναι, επίσημα, ο κορυφαίος τενίστας κάτω των 21 ετών...

Ο Έλληνας τενίστας,  Στέφανος Τσιτσιπάς, νίκησε 3-1 σετ (2-4, 4-1, 4-3, 4-3) τον Άλεξ Ντε Μινόρ στον τελικό του Next Gen στο Μιλάνο και κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο...
Στέφανος βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ από τον Αυστραλό, αλλά πήρε τα επόμενα τρία και έτσι σήκωσε την «κούπα»! Πλέον, είναι και επίσημα ο κορυφαίος τενίστας κάτω των 21 ετών στον πλανήτη!

Για την επιτυχία του αυτή ο Έλληνας τενίστας θα λάβει το ποσό των περίπου 400.000 δολαρίων.

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Άλεξ για τον αγώνα που έκανε. Τον σέβομαι, έχει παίξει σπουδαία αυτή την εβδομάδα. Παρέμεινα ήρεμος σε όλο το ματς, ήμουν πνευματικά δυνατός, κάτι που αποδείχθηκε στο τάι μπρέικ του τελευταίου σετ. Με αυτή τη νίκη παίρνω αυτοπεποίθηση για να παίξω καλύτερα στο μέλλον», είπε ο Τσιτσιπάς μετά τον θρίαμβό του.

Και συμπλήρωσε: «Το απόλαυσα πάρα πολύ. Είμαι πολύ περήφανος που κράτησα την ψυχραιμία μου και κατάφερα να πάρω αυτό τον πολύ σημαντικό τίτλο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Ήταν μια εξαιρετική εβδομάδα».

Ήταν η 2η χρονιά που διεξήχθη η συγκεκριμένη διοργάνωση. Πέρυσι διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Μιλάνο, με νικητή τον Νοτιοκορεάτη Τσουνγκ Χιέον, ο οποίος νίκησε στον τελικό τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-1 σετ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: