18.11.18

Γεωργιάδης: Οι ΗΠΑ βρήκαν στον Τσίπρα ένα κανίς...


Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργός εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω συνέντευξής του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην οποία υποστήριξε ότι...
«όσο τα θετικά μέτρα προέρχονται από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων και όχι από την αύξηση του ΑΕΠ, αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα θετικά μέτρα αλλά αρνητικά μέτρα».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Euroworking Group να ανάψει το «πράσινο φως» για κατάργηση -και όχι αναστολή- του μέτρου περικοπής των συντάξεων ο αντιπρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να πιστωθεί θετικά σε κάποιον η διόρθωση μιας ζημιάς που μόνος του έκανε».

Στην ερώτηση «εάν είναι οξύμωρο τόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ όσο και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας να εξυμνούν την κυβέρνηση για την οικονομία, και η αξιωματική αντιπολίτευση να μιλάει για 4ο μνημόνιο» ο κ. Γεωργιάδης απάντησε το εξής:

«Δεν υπάρχει τίποτα το οξύμωρο. Όπως είπε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, «ο κ. Τσίπρας από μπουλντόγκ έγινε το κανίς των δανειστών». Κάθε άνθρωπος αγαπάει το κανίς του. Έτσι και οι δανειστές. Τώρα, επί της ουσίας, δεν υπάρχει καμία ευνοϊκή μεταχείριση, ούτε του κ. Τσίπρα, ούτε της Ελλάδας. Η Ελλάδα επί Τσίπρα έχει ψηφίσει και εφαρμόσει μέτρα αδιανόητα, που καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν έχει φανταστεί καν να ψηφίσει. 'Αρα, για ποια ευνοϊκή μεταχείριση μιλάμε; Οι άνθρωποι τον επαινούν δημόσια γιατί τους κάνει τις δουλειές τους».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ ότι «η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη για Τσίπρα-Ζάεφ» αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι «οι θέσεις των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν άλλωστε αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία και οι οποίες, δυστυχώς αδυνατούν να καταλάβουν την ευαισθησία του ελληνικού λαού σε αυτό το θέμα, είναι γνωστές».

Επίσης, ο βουλευτής της δεξιάς παράταξης επέκρινε την κυβέρνηση για την καταρχήν συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπ που απορρίφθηκε από την Ιερά Σύνοδο εκφράζοντας κι ο ίδιος την κάθετη αντίθεση του κόμματος του στην απόλυση 10.000 ιερέων.

«Η Ν.Δ. είχε ψηφίσει νόμο, σε συμφωνία με τον Μακαριότατο Ιερώνυμο και -προσέξτε τη διαφορά- σε πλήρη συμφωνία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την Ιερά Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής της Κρήτης και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτή είναι η διαφορά μας. Η δικιά μας συμφωνία με την Εκκλησία δεν προκάλεσε κανένα εσωτερικό πρόβλημα στην Εκκλησία. Η προσυμφωνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Ιερώνυμο προκάλεσε εμφύλιο πόλεμο στην Εκκλησία. Διότι ο σκοπός του κ. Τσίπρα δεν είναι να ενώνει, αλλά να διχάζει. Επί της ουσίας, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την Εκκλησία, στηρίζει τη συμφωνία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας» είπε.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίσηκε ότι με κυβέρνηση της Ν.Δ. θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1 στο Δημόσιο και αιτιολογεί λέγοντας: «Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να φορτώσει με προσλήψεις το Δημόσιο. Θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1. Δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Αλλά σταδιακά θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε να υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθούν οι φόροι».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε εάν χωράει στην Περαιώς ο κ. Τατσόπουλος, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει: «Τις ιδεολογικές μας διαφορές θα έχουμε την πολυτέλεια να τις λύσουμε αφού θα έχουμε σώσει τη χώρα από αυτούς που την ονειρεύονται Βενεζουέλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: