19.11.18

Προκαταρκτική εξέταση...


...για το ρατσιστικό σχόλιο εναντίον του Αντετοκούνμπο...

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί...
η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου, μετά το ρατσιστικό σχόλιο γνωστού οπαδού του Ολυμπιακού που έχει εκπομπή σε τηλεοπτικό κανάλι.   

Η παρέμβαση της εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου προκλήθηκε μετά τη ρατσιστική επίθεση του Τάκη Τσουκαλά με αποδέκτη τον Θανάση Αντετοκούνμπο, μετά το ντέρμπι της Euroleague (την περασμένη εβδομάδα) μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Και μηνυτήρια αναφορά 
«Ένα μπουρδέλο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντετοκούνμπο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του», είπε ο Τάκης Τσουκαλάς στην εκπομπή που προκάλεσε την αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το ΕΣΡ από τη γενική γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη.

Ο γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού, λίγες ημέρες μετά το θόρυβο που προκάλεσε το ρατσιστικό σχόλιο του, έσπευσε να δηλώσει πως δεν έχει την πρόθεση αυτή.

Να θυμίσουμε πως ο Παναγιώτης Δημητράς, από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και το Πρόγραμμα Παρατηρητήριο, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: