18.11.18

Οι "κόκκινες γραμμές" του Δένδια...


Για το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης μίλησε στο «Ακραίως», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. 
Για το άρθρο 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, είπε, πως, «δημιουργείται...
κοινός τόπος συνάντησης. Η Νέα Δημοκρατία με αυτή την πρόταση έχει μια ελαφρά μεταβολή θέσης. Πηγαίνει στη λογική της ανεξάρτητης αρχής, μιλάει συγκεκριμένα για ιδιωτικά, η προηγούμενη θέση μας ήταν μη κερδοσκοπικά. Νομίζω ότι υφέρπει και εδώ το μη κερδοσκοπικό. Νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο βήμα που πρέπει να γίνει».

Και πρόσθεσε ότι συμμερίζεται τις επιφυλάξεις των συνομιλητών του για το ζήτημα της ανεξάρτητης αρχής «γιατί καλώς ή κακώς οι ανεξάρτητες αρχες στην Ελλάδα στο σύνολο τους δεν έχουν απολύτως εκπληρώσει τις προσδοκίες. (…) Φοβάμαι ότι το πολιτικό σύστημα μεταφέρει την ευθύνη σε μία ανεξάρτητη αρχή και παριστάνει ότι δεν ξέρει τίποτα».

Μιλώντας για το άρθρο 86 'περί ευθύνης υπουργών, ο Δένδιας ανεφερε, πως, «επειδή πάμε σε μία συζήτηση σε μία εποχή κρίσης και με αυξημένες ευαισθησίες αλλά και με όξυνση υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος να πέσουμε σε ένα συνταγματικό λαϊκισμό. Πάρτα όλα κόφτα όλα και να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι δήθεν έτσι αποκαθιστάτε η δικαιοσύνη και η ισονομία. Αυτό δεν είναι αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: