7.11.18

Τα ερωτήματα της οικογένειας Κωστοπούλου στη Γεροβασίλη...

Για το υπόμνημα που κατέθεσαν χθες στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι δικηγόροι της οικογένειάς του μίλησε στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» της ΕΡΤ ο Νίκος Κωστόπουλος, αδερφός του Ζακ.

Στο υπόμνημα τίθενται ερωτήματα σχετικά με την...
εξέλιξη της έρευνας, ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος και εξήγησε ότι αυτά αφορούν την ελλιπή αρχική δικογραφία, το ότι δεν διασφαλίστηκε ποτέ ο χώρος μετά τη δολοφονία, ότι το βιντεοληπτικό υλικό δεν κατασχέθηκε παρότι έγιναν πολλά αιτήματα στον ανακριτή και το ότι δεν κατέστη εφικτό να γίνει κάποια αυτοψία στον χώρο του εγκλήματος από τη στιγμή που άφησαν τον ιδιοκτήτη να καθαρίσει και δεν ελέγχθηκαν η πόρτα και ο μηχανισμός ασφαλείας της.

Καίριο ζήτημα χαρακτήρισε ο αδερφός του θύματος την ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων προσώπων που εικονίζονται σε βίντεο και συγκεκριμένα το άτομο με την κίτρινη μπλούζα που έχει απαθανατιστεί μπροστά από το κατάστημα «Βενέτης» και φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει κάποια συνομιλία λίγων δευτερολέπτων με τον Ζακ, τον οποίο στη συνέχεια εμποδίζει να μπει στον φούρνο.

Το ίδιο άτομο, συνέχισε ο κ. Κωστόπουλος, φαίνεται και στα υπόλοιπα βίντεο ότι είναι παρών στο συμβάν «και είναι εντυπωσιακό ότι ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου καταθέσαμε μέσω των δικηγόρων αίτημα να αναγνωριστούν αυτά τα άτομα, η ελληνική αστυνομία μάς απάντησε στις 10 Σεπτεμβρίου ότι δεν μπορούν να βρεθούν αυτά τα άτομα, δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες έβγαλε αυτή την απάντηση».

Η οικογένεια Κωστόπουλου στο υπόμνημά της ζητάει επίσης να ενημερωθεί για την ΕΔΕ που διατάχθηκε σχετικά με τη συμπεριφορά των αστυνομικών μετά το βίντεο-ντοκουμέντο που έφερε στο φως η «Εφ.Συν.» και αποτυπώνει την αστυνομική βία που υπέστη το θύμα την ώρα που κείτονταν αιμόφυρτο στο έδαφος.

«Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση σχετικά με αυτό», είπε ο κ. Κωστόπουλος και σημείωσε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κ. Γεροβασίλη η υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα δέοντα ώστε να εξιχνιαστεί η υπόθεση. «Κρατάω τη δέσμευσή της και περιμένω να δω αποτελέσματα», είπε.

Καταλήγοντας ο αδερφός του Ζακ τόνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν οι πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες σε σχέση με το πώς το ΕΚΑΒ αντιμετώπισε το περιστατικό...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: