25.11.18

Ηγουμενίτσα: Κλείδωσαν μαθήτρια με κινητικές δυσκολίες...










...έξω από σχολείο...

Kλείδωσαν την είσοδο για ΑΜΕΑ στο 1ο Εσπερινό Λύκειο Ηγουμενίτσας, αφήνοντας εκτός μαθημάτων μια μαθήτρια που κινείται με βοηθητικό αμαξίδιο...
όπως καταγγέλλει με ανάρτησή της η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για την αριστούχο μαθήτρια αλλά και αθλήτρια Βούλα Κατσούλη.

Όπως εξηγεί η ίδια από την κεντρική είσοδο του σχολείου η πρόσβαση σε ΑΜΕΑ είναι αδύνατη μετά από λουκέτο που τοποθέτησαν άγνωστοι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει τις τελευταίες μέρες στην αίθουσα διδασκαλίας, παίρνοντας μάλιστα και απουσίες.

Σύμφωνα με μαθητές του 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας το λουκέτο στην πόρτα έβαλαν κάποιοι από τη σχολική κοινότητα οι οποίοι έκαναν κατάληψη στο 1ο Λύκειο. Ωστόσο το Εσπερινό Λύκειο λειτουργεί κανονικά και δεν υπήρχε κανείς στην πόρτα για να την ανοίξει.

boyla_katsoyli.jpg

“Για να πάρω το χαρτί του λυκείου φτύνω αίμα στην κυριολεξία με χιλιάδες εμπόδια που μου βάζουν διανύω 60 χιλιόμετρα καθημερινά. Δύο μέρες τώρα το σχολείο έχει λουκέτο στην εξωτερική καγκελόπορτα ενώ έχουν μάθημα κανονικά το εσπερινό λύκειο Ηγουμενίτσας. Για να μπω στο χώρο του σχολείου η θα πρέπει να πηδήξω την καγκελόπορτα η να πεσω στα τέσσερα και να αρχίσω να σερνομαι στα σκαλιά από την κύρια είσοδο.

Φαίνεται τα άτομα που είναι ΑΜΕΑ έχουν γεννηθεί για να μαρτυρούν στην αρρωστημένη εκπαίδευση που δυστυχώς έχουμε. Εγώ προσωπικά όσα λουκέτα και όσα εμπόδια και να μου βάλεις τα σπάω. Έτσι έχω μάθει να παλεύω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω” έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η μαθήτρια Βούλα Κατσούλη.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: