15.11.18

Συνέντευξη με τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού...

...για τη Συνταγματική Αναθεώρηση...

Χρήστος Ξανθάκης

Νewpost: Καλημέρα κύριε Μάτσιο.

Aντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού: Καλημέρα μπορείς να την πεις, αλλά δεν μπορείς κιόλας, σάμπως μπορείς, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τώρα δεν είναι πρωί, σχεδόν μεσημέριασε, μέρα καλή άστηνε κι αν...
πεινάσεις πιάστηνε, ήλιος κόκκινος ζεστός, έχει και λίγο βροχή όμως, περιμένω το ουράνιο τόξο, καλημέρα και σ’ εσάς.

Newpost: Ας επικεντρώσουμε καλύτερα στο τρέχον θέμα, στη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Aντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού: Είναι θέμα τρέχον και φλέγον και πρέπον, η Συνταγματική Αναθεώρηση, πέρασα μια φορά από την πλατεία Συντάγματος, παίζαμε με τον Αχαρναϊκό, ωραίο παιχνίδι, μάθε μπαλίτσα από το δάσκαλο, μας έφαγε το ξεροβόρι στην κερκίδα, στο Σύνταγμα ήπια φρέντο, μεγάλη πλατεία, Σύνταγμα όχι αστεία, γκολ δεν φάγαμε πάντως, η Βουλή είναι εκεί, βουλευτές τριακόσιοι, όπως οι τριακόσιοι του Λεωνίδα, χρειάζεται Αναθεώρηση, γιατί πάλιωσε, οι φανέλες πάλιωσαν κι αυτές, πλύνε βάλε κάθε Κυριακή, Εδεσσαϊκός ομαδάρα, παραλίγο να κερδίσουμε.

Newpost: Μάλιστα κύριε Μάτσιο, είσθε σαφής. Η άποψη σας για το χωρισμό του κράτους από την εκκλησία ποια είναι;

Aντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού: Ακούστε να δείτε, εμένα με βαφτίσανε Θωμά, Θωμάς όπως άπιστος, οι δώδεκα απόστολοι να τους θυμάστε, στην κολυμπήθρα δεν έκλαψα, έκλαψε ο παπάς, χρήσιμος γιατί δεν είναι άχρηστος, μια φορά μου λέει ένας παπάς να έρθω να κάνω αγιασμό στην ομάδα, του λέω γκολ από τον Αχαρναϊκό δεν φάγαμε, μου λέει θα σας ευλογήσω, του λέω σκύψε ευλογημένε, παπάς με γένια, όχι διάκος, αμήν αμήν λέγω υμίν, Θωμά με λένε, κάνω το σταυρό μου, στο σταυρό που σας κάνω, άναψα λαμπάδα ίσαμε το μπόι, ανάβω και ίσαμε το δικό σου αν θες, νταν νταν οι καμπάνες στην εκκλησιά, χιόνια στο καμπαναριό, μπήκε κρύο στην Έδεσσα, μια φορά είχε τόσο πολύ κρύο που πάγωσαν οι καταρράκτες. Κι έκανα το σταυρό μου!

Newpost: Διαφωτιστική η απάντησή σας κύριε Μάτσιο μου. θα ήθελα όμως να μας πείτε δυο λόγια και για το νόμο περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Aντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού: Ο υπουργός έχει ευθύνη, ανεύθυνος άρχων ποιος είναι, ούτε ο Αλέφαντος, τον ήθελα εγώ τον κυρ Νίκο στην ομάδα, ο Βενιζέλος το έγραψε, ό,τι γράφει δεν ξεγράφει, βρήκε δίχτυα η μπάλα, άμα δεν ξέρει ο Ευάγγελος ποιος ξέρει δηλαδή, μαζί τα φάγαμε, μαζί τα ήπιαμε, μαζί τα ρουφήξαμε τα γκολάκια, μάπα ο τερματοφύλακας, ευθύνες υπάρχουν, υπουργοί δεν υπάρχουν, ναι κυρία Τρέμη μου, σάματις δεν ήξερε ο Βενιζέλος, άμα δεν ήξερε αυτός ποιος ήξερε δηλαδή, ευθύνη υπουργών το λέει ο νόμος, με τα χεράκια του τον έφτιαξε, ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος, από τη Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχόμανα, Βαγγέλης όπως ο Ελευθέριος, γειά σου και σένα κοπελιά, μαζί την κάτσαμε τη βάρκα.

Newpost: Σαφής και ψύχραιμος, όπως πάντα. Και για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τι λέτε; Πρέπει να θεσμοθετηθούν ή είναι ανάγκη να παραμείνει δημόσια η εκπαίδευση;

Aντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού: Τα πανεπιστήμια δημιουργούν ειδικότητες και όχι προσωπικότητες, Μάτσιος εδώ, εκπαίδευση ανώτατη, υπεράνω όλων, τα ιδρύματα είναι εκπαιδευτικά, χάνεται κόσμος εκεί μέσα, μια φορά μπήκα δυο φορές βγήκα, Εδεσσαϊκός φίλε, μεγάλη μπάλα, το πτυχίο δεν είναι χαρτί για να σκουπίζεις τον κώλο σου, όχι στο νόμο Γαβρόγλου, κολλέγιο την κάναμε την ομάδα, δεν μιλάει κανείς, μήπως δεν ξέρω, ακούω τι λένε πίσω απ’ την πλάτη μου, Μάτσιος, Θωμάς Μάτσιος, μάλιστα.

Νewpost: Και για το άσυλο, τι λέτε;

Aντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού: Αυτό, τίποτε άλλο...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: