7.11.18

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα στο ΕΛΚ...

Οι λαϊκιστές ζημίωσαν την οικονομία και τη Δημοκρατία...

Στο φαινόμενο του λαϊκισμού και στις επιπτώσεις του στάθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την...
ομιλία του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι.

«Η ευρωπαϊκή οικονομία έχει πάει πολύ καλά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, όμως την ίδια ώρα ο λαϊκισμός βρίσκεται σε έξαρση» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του.

«Στέκομαι εδώ σήμερα μπροστά σας όχι μόνο για να σας διαβεβαιώσω ότι ο λαϊκισμός μπορεί να νικηθεί αλλά και η κεντροδεξιά, η πολιτική μας οικογένεια , έχει το μέλλον έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον μπροστά της . Η περίπτωση της Ελλάδας είναι το καλύτερο παράδειγμα ότι αυτό μπορεί να γίνει» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ και κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε:

«Η Ελλάδα είναι ένα ενδιαφέρον case study για όλους μας. Ήταν η πρώτη χώρα στην οποία εκλέχτηκε ο λαϊκισμός. Τί έκαναν από τότε ; Όχι μόνο έφεραν μηδενική ανάπτυξη στην οικονομία, αλλά προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στην έννομη τάξη και στην ποιότητα της δημοκρατίας. Θα τους κερδίσουμε στις επερχόμενες εκλογές. Θα τους κερδίσουμε όχι μόνο γιατί απέτυχαν αλλά γιατί εμείς αλλάξαμε. Εκσυγχρονίσαμε το κόμμα μας και προτείνουμε λύσεις στους πολίτες μας».

Ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τρεις στόχους που πρέπει να έχει το ΕΛΚ ώστε να παραμείνει κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη:

Δημιουργία καλύτερων θέσεων εργασίας
Πώς μπορούμε όλοι μαζί να προφυλάξουμε τα σύνορά μας από την παράνομη μετανάστευση,
Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να κοντράρουμε με τις πηγές μας μεγάλες χώρες, όπως η Κίνα.
«Ας μην μπερδεύουμε τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό. Το πρώτο είναι συνταγή καταστροφής , το δεύτερο είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία για το τί μπορούμε να πετύχουμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: