17.11.18

Η Νύχτα των Τανκς...


... και οι φωτογραφίες που παλεύουν με τον χρόνο.
Δείτε φωτογραφίες...
Είναι ασύγκριτα ωραίες οι αναμνήσεις όσων έζησαν (ζήσαμε) τις επετείους του Πολυτεχνείου στα πρώτα (και στα κατοπινά) χρόνια που τιμούσαμε χωρίς εμπόδια τα ηρωικά παιδιά –και...
εκείνα που χάθηκαν και αυτά που 
έβαλαν τη ζωή τους άφοβα μπροστά στις ερπύστριες τη μεγάλη Νύχτα των Τανκς. Καμιά σχέση με το πανηγυράκι που ακολούθησε μετέπειτα και, φυσικά, τεράστια απόσταση από το καπέλωμα της επετείου που γίνεται τα τελευταία χρόνια από «επαναστατημένους ελεγκτές» για το ποιοι θα μπουν, ποιοι θα βγουν και ποιοι θα καταθέσουν στεφάνια.



Αν τότε, στα πρώιμα μεταπολιτευτικά χρόνια, υπήρχε κάτι να φοβηθείς, ήταν τα χουντικά σταγονίδια που ακόμα υπήρχαν, μαζί με μια αίσθηση χαφιεδισμού που είχε απομείνει από την εποχή της δικτατορίας. Αλλά όχι φόβος να καεί η Αθήνα, να χαλάσει η περισυλλογή για την ημέρα, να χυθεί αίμα. Αυτά τα λίγα από εμάς, για τη Νύχτα των Τανκς. Και δυο φωτογραφίες από τα ήσυχα χρόνια των πρώτων επετείων. Φωτογραφίες βγαλμένες από προσωπικά μας αρχεία, σαφώς πειραγμένες από τον χρόνο. Στον οποίο αντιστέκονται –για όσο αντέξουν..







harddog-sport.blogspot.com 





Δεν υπάρχουν σχόλια: