1.11.18

Οι Αλβανοί παρακωλύουν...

...τη διαλεύκανση της δολοφονίας Κατσίφα...

Όλο και περιπλέκεται η υπόθεση της δολοφονίας του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Οι γονείς και η αδελφή του βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα για να καταθέσουν, μετά από τις...
καταγγελίες τους για στοχοποίηση του θύματος και εκφοβισμό από τις αλβανικές αρχές μήνες πριν τον θάνατό του.

Οι γονείς του τα κατέθεσαν όλα αυτά, στο τελωνείο της Κακαβιάς, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο έδωσαν κατάθεση σε υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξαν πως λίγα εικοσιτετράωρα πριν την συμπλοκή που οδήγησε στον θάνατό του, ο 35χρονος Κωνσταντίνος είχε κληθεί να παρουσιαστεί σε αστυνομικό τμήμα για να του γίνουν συστάσεις για τις ελληνικές σημαίες που είχε τοποθετήσει στο χωριό. Οι μαρτυρικές αυτές καταθέσεις εντάσσονται στην προκαταρκτική εξέταση που έχει διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων Αργύρης Δημόπουλος.

Άγνωστο ακόμα παραμένει πότε ακριβώς θα επιστραφεί η σορός στους οικείους του Κωνσταντίνου, με πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εντός της ημέρας. Οι γονείς του, μέσω του προξενείου, ζήτησαν να κινηθούν οι διαδικασίες, αν και οι αρχές απαίτησαν τη φυσική τους παρουσία.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ούτε ο Έλληνας ιατροδικαστής μπόρεσε να δώσει επαρκείς απαντήσεις, καθώς οι αλβανικές αρχές είχαν ήδη πλύνει, ράψει και αλλοιώσει στοιχεία στη σορό του ομογενούς. «Μας επετράπη για 5 περίπου λεπτά να κάνουμε επιστασία της σορού. Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στο χώρο της καρδιάς και κανένα άλλο σημαντικό πλήγμα, άξιο να περιγραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος.

Η αλβανική πλευρά δεν παρακωλύει μονάχα την διελεύκανση της υπόθεσης, αλλά και συνεχίζει να προκαλεί με αμφιλεγόμενες δηλώσεις και επιθετικές κινήσεις. Για του λόγου το αληθές, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα την Ελληνίδα πρέσβη στα Τίρανα. Αυτή τη φορά, ζήτησαν εξηγήσεις για το κάψιμο μιας αλβανικής σημαίας στην Αθήνα, αξιώνοντας από την ίδια να υπάρξει καταδίκη από πλευράς Αθήνας για «πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών».

«Ζητήθηκε από την επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας να αποστασιοποιηθεί και συγχρόνως οι ελληνικές αρχές να καταδικάσουν τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων» αναφέρει το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών. Υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».

«Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα έρχονται μετά το θάνατο Κωνσταντίνου Κατσίφα στο Βουλιαράτι» σχολιάζουν τα αλβανικά ΜΜΕ. Από την άλλη, κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το κινητό του 35χρονου, το οποίο ίσως έχει κατασχεθεί από τις αρχές της γείτονας χώρας...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: