18.11.18

ΥΠΠΟΑ: Πρόκληση στο δημόσιο αίσθημα η επιστολή Κοσκινά...














Συνεχίζεται αμείωτος ο πόλεμος μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της απερχόμενης διευθύντριας του ΕΜΣΤ,..
Κατερίνας Κοσκινά. Το ΥΠΠΟ, με ανακοίνωσή του, απαντά στην πρώην διευθύντρια του μουσείου και στα περί «δολοφονίας χαρακτήρων» που κατήγγειλε λέγοντας ότι «οι μικροπολιτικοί στόχοι, η απαξίωση (...)και η προσωποποίηση των προβλημάτων δεν μας αφορούν και όσοι τα επικαλούνται προκαλούν το δημόσιο αίσθημα».

Στην ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρονται τα εξής:

«Το υπουργείο Πολιτισμού θα παραμείνει ταγμένο σταθερά στον θεσμικό του ρόλο, ασκώντας εποπτεία στο ΕΜΣΤ και λαμβάνοντας τα απαραίτητα θεσμικά μέτρα ελέγχου και υποστήριξης, όπως οφείλει να κάνει για όλα τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα. Οι παρατηρήσεις που δημοσιοποίησε το υπουργείο αναφορικά με το περιεχόμενο της συνέντευξης τύπου της απερχόμενης διευθύντριάς του ΕΜΣΤ περιορίστηκαν στα δεδομένα των υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας του και είχε την υποχρέωση να το κάνει, προκειμένου να αποκαταστήσει την ακριβή εικόνα της έως τώρα λειτουργίας του μουσείου».

Επίσης, προσθέτει:

«Δεν θα επιδοθούμε σε προσωπικές αντιδικίες, ο ρόλος μας δεν είναι αυτός. Αντίθετα, θα διαφυλάσσουμε σταθερά και αμετακίνητα την τήρηση των στόχων, τη νομιμότητα, τη συνέπεια και την εύρυθμη λειτουργία των εποπτευομένων φορέων, χωρίς εξαιρέσεις. Η δημιουργία εντυπώσεων δεν είναι στις προθέσεις μας ούτε και αρμόζουν στην πολιτική πολιτισμού που είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε, με επίγνωση της σοβαρότητας που απαιτείται για το κύρος και το μέλλον των θεσμών».

«Οι ασάφειες, οι μικροπολιτικοί στόχοι, η απαξίωση, η εξουσιομανία και η προσωποποίηση των προβλημάτων δεν μας αφορούν και όσοι τα επικαλούνται προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Αντίθετα, στο βαθμό που πρόσωπα που έχουν αναλάβει τη διοίκηση πολιτιστικών οργανισμών του Δημοσίου δεν τηρούν το πλαίσιο, τους στόχους και τους κανόνες διοίκησης, οφείλουμε να απαντούμε δημόσια, χωρίς αποκρύψεις και να λαμβάνουμε τα αναγκαία θεσμικά μέτρα. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στο δημόσιο συμφέρον και θα την τηρήσουμε χωρίς εξαιρέσεις», καταλήγει.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: