29.11.18

Δεν «φτούρισαν» οι εθνικιστικές καταλήψεις στην Κρήτη...

Περίπου το 10% των σχολείων της Κρήτης υπάκουσαν στο κάλεσμα εθνικιστικών κύκλων για καταλήψεις με αφορμή το ζήτημα της Μακεδονίας. Τα...
κλειστά σχολεία στο νησί έχουν φτάσει τα 26 (επί συνόλου 227 Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη την Κρήτη).

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τα περισσότερα κλειστά σχολεία σημειώνονται στο Ηράκλειο, 18 συνολικά, ενώ στην πλειονότητά τους οι καταλήψεις γίνονται σε γυμνάσια.

Τρία σχολεία τελούν υπό κατάληψη στον νομό Ρεθύμνου όπως και στα Χανιά ενώ στο Λασίθι δύο σχολεία είναι κλειστά και άλλα δύο αποφάσισαν δίωρη αποχή.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, το κάλεσμα για τις συγκεκριμένες καταλήψεις έγινε μέσω SMS ενώ πολλοί μαθητές της Κρήτης διαχωρίζουν τη θέση τους και απευθύνουν κάλεσμα για συλλαλητήρια, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία».

Μάλιστα οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας σε ψήφισμα τους κάνουν μια προσπάθεια να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις ακροδεξιές θέσεις της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας πως η κίνησή τους δεν περνά τα όρια της ξενοφοβίας, αλλά αντιδρούν στην αλλοίωση του «Μακεδονικού Πολιτισμού».

Όπως αναφέρουν, «δεν υιοθετούμε τις ρατσιστικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής, ούτε κομματικοποιούμε την κατάληψη. Απλά δεν δεχόμαστε να ονομαστούν τα Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τις «εθνικιστικές» καταλήψεις και διαχωρίζει τη θέση των καταλήψεων των Χανίων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: