10.11.18

Νοτοπούλου: Πολύ πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα για τη γέφυρα στην Καβάλα...














Την ανάγκη ελέγχου και για απόδοση ευθυνών αλλά και την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να...
βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την γέφυρα που κατέρρευσε χθες στην Καβάλα, τόνισε κατά την αυτοψία της στην περιοχή η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αφού ενημερώθηκε από τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα για το ιστορικό του ατυχήματος, η κ. Νοτοπούλου υπογράμμισε ότι ο υπουργός Υποδομών έδωσε εντολή να έρθουν στην περιοχή επιθεωρητές – ελεγκτές δημοσίων έργων «γιατί είναι η δεύτερη κατά σειρά εν γνώση μας γέφυρα, που καταρρέει στην περιοχή, μετά αυτή του Κομψάτου στον Ίασμο, οπότε είμαστε εξαιρετικά προβληματισμένοι γι' αυτό».

«Η πολιτεία αυτονόητα», τόνισε η υφυπουργός, «θα κάνει ό,τι πρέπει, ωστόσο είναι πολύ πρόωρο να προβούμε σε ασφαλή συμπεράσματα για το πώς κατέρρευσε η γέφυρα. Έχουν γίνει μόνο κάποιες πρώτες εκτιμήσεις. Θα συζητήσουμε για το τι μπορεί να γίνει από την μεριά του δήμου και της περιφέρειας και εφόσον δεν είναι επαρκείς οι δυνατότητες θα συνδράμει τότε το αρμόδιο υπουργείο, όπως γίνεται πάντα. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και έλεγχος για την απόδοση ευθυνών».

Η κ. Νοτοπούλου υπογράμμισε ακόμα ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τις υποδομές προβλέπει τη σύσταση μητρώου, ακριβώς για να διασφαλίσει την ασφάλεια των υποδομών μιας και προβλέπει την καταγραφή της κατασκευής τους, της συντήρησής τους και φυσικά του ελέγχου.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, που συμμετείχε στην αυτοψία, συμπλήρωσε ότι το υπουργείο είναι καθ’ όλα έτοιμο να προχωρήσει στη διάθεση και δέσμευση κονδυλίων, όταν προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες τονίζοντας ότι πάντα υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης τέτοιων έργων.

«Λίγες ώρες μετά το συμβάν η Εγνατία ανταποκρίθηκε άμεσα. Με εντολή του υπουργού στείλαμε κλιμάκιο μηχανικών προκειμένου να δουν από κοντά τη γέφυρα. Από χθες το βράδυ βρίσκονταν στην περιοχή επιβλέποντας μάλιστα και την απομάκρυνση των αυτοκίνητων που είχαν εγκλωβιστεί» ανέφερε απ' την περιοχή ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης και τόνισε ότι «εκείνο που όμως πρωτεύει είναι η ταχύτητα με την οποία πρέπει να αποκατασταθεί η γέφυρα και προς αυτό το σκοπό όλοι θα εργαστούμε».

Η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης μετά την επίσκεψή της στο σημείο του ατυχήματος συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να οριστεί το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που απαιτούνται για να ξεκινήσει η επισκευή της γέφυρας, ώστε σε σύντονο χρονικό διάστημα να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: