15.11.18

Οι απαντήσεις δόθηκαν, το ερώτημα παραμένει...

Απαντήσεις για την ξαφνική του άρνηση να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, αλλά ταυτόχρονα και για τις διαρροές κύκλων της Ν.Δ., σύμφωνα με τις...
οποίες «αυτοπροτάθηκε» για δήμαρχος, έδωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

Θέλοντας, προφανώς, να στείλει τα δικά του μηνύματα, αλλά και να κατευνάσει τα πνεύματα από τον ντόρο που προκλήθηκε τόσο στον Πειραιά όσο και στην Πειραιώς και ταυτόχρονα να απαντήσει στις πληροφορίες που από τη Δευτέρα (12/11) έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, βάσει των οποίων ποτέ δεν του έκανε πρόταση ο Κ. Μητσοτάκης για τον Δήμο του Πειραιά, ότι επρόκειτο για δική του ιδέα και τελικά έκανε πίσω, επειδή δεν του «έβγαιναν τα κουκιά», ο Β. Κορκίδης, το βράδυ της Τρίτης, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή η «Η Επόμενη Μέρα».

Ανάμεσα στ' άλλα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα παρασκήνιο πίσω από την απόφασή του, ξεκαθάρισε ότι παραμένει φίλος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν του άρεσε η απόφασή μου, αλλά την αποδέχθηκε». Επισήμανε ότι του έγινε μια τιμητική πρόταση από τον πρόεδρο της Ν.Δ. στις 13 Οκτωβρίου και έφτασε πολύ κοντά στο να πει το «ναι».

Εξηγώντας στη συνέχεια ποιοι ήταν οι λόγοι που βάρυναν υπέρ του «όχι», υποστήριξε πως βασανίστηκε για έναν μήνα. «Είμαστε εργαζόμενοι, ζούμε από τη δουλειά μας και, όταν είναι να πάρεις μια απόφαση, προτεραιότητα είναι να βάλεις πρώτα την οικογένεια και την επιχείρηση», σημείωσε, λέγοντας ότι είναι τιμητικό να είσαι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά έχει τεράστιες ευθύνες, ιδιαίτερα με τον «Κλεισθένη», «γιατί εγώ είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε δύο εταιρείες και η φορολογική και ασφαλιστική μου ενημερότητα τις βάζει σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ να δηλώσω άγνοια κινδύνου, ο δήμος έχει χρέος 135 εκατομμύρια ευρώ. Η σκέψη μου δεν είναι να είμαι ένας δήμαρχος, αλλά ένας καλός δήμαρχος και όλα αυτά βάρυναν στην απόφασή μου», τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι στη δύσκολη αυτή απόφαση που κλήθηκε να πάρει, τον κέρδισε η οικογένειά του και η δουλειά του. «Είμαστε κάποιοι νοικοκύρηδες στη Νέα Δημοκρατία που δεν ψάχνουμε θέσεις αντιμισθίας, ζούμε από τη δουλειά μας», υπογράμμισε.

Παρ' όλα αυτά, το ερώτημα παραμένει: Γιατί ο Β. Κορκίδης μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, λίγες ώρες πριν συναντήσει τον Κ. Μητσοτάκη, έλεγε ότι τη Δευτέρα γύρω στις 12 θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του; Ολοι αυτοί οι εύλογοι προβληματισμοί (οικογένεια, δουλειά, «Κλεισθένης», χρέος του δήμου κ.ά.) τον απασχόλησαν το βράδυ της Κυριακής;

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: