14.11.18

Η Ελλάδα απούσα...

Την εμπειρία του από το Παρίσι και το Φόρουμ Ειρήνης περιγράφει σε λίγες γραμμές ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Όλοι οι παράγοντες της παγκόσμιας διακυβέρνησης κάτω από...
μία στέγη. Κράτη, διεθνείς οργανισμοί, τοπικές κυβερνήσεις, ΜΚΟ, ιδρύματα, δημοσιογράφοι και φυσικά πολίτες, 120 έργα διακυβέρνησης και πρωτοβουλίες από όλο τον κόσμο. Για την ειρήνη, την ασφάλεια, την ανάπτυξη, τις νέες τεχνολογίες, την οικονομία, το περιβάλλον, τα ζώα. Οι τομείς της διασπαστικής καινοτομίας, το blockchain, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η ψηφιακή οικονομία, η ρομποτική, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, είναι μερικά από τα ζητήματα που συζητήθηκαν. 

Και δυστυχώς Έλληνες πουθενά!», έγραψε στα social media, παρατηρώντας ότι δεν εμφανίστηκαν ερευνητές, νομικοί, οικονομολόγοι, περιβαλλοντολόγοι, μηχανικοί, διπλωμάτες από την Ελλάδα, για να ενημερωθούν, να παρουσιάσουν κάποιο πρότζεκτ ή να αναλάβουν δράση. «20.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο και η Ελλάδα, μία χώρα με ξεχωριστή πλουτοπαραγωγική ισχύ στην Παιδεία και την Καινοτομία… απούσα!», σημείωσε, τονίζοντας ότι αυτές δεν είναι δικές του παρατηρήσεις, αλλά της Ειρήνης Γεωργίας Τσορδιά, από το νομικό τμήμα της WWF Hellas, την οποία και συνάντησε στο Παρίσι. 

Κατέληξε δε, με την παρατήρησή της ότι «η δημιουργικότητα και η καινοτομία θα ωθήσουν και θα κατευθύνουν τις έξυπνες οικονομίες του μέλλοντος» και την άποψη ότι «δεν γίνεται να περιμένουμε να μας προσκαλέσουν, πρέπει να προσκαλέσουμε εμείς τους εαυτούς μας»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: