25.11.18

Γεροβασίλη: Η έρευνα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου...














...έχει αναβαθμιστεί σε ΕΔΕ...
Στην υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου αναφέρθηκε η Ολγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως μετά και το πόρισμα των ιατροδικαστών η...
έρευνα έχει αναβαθμιστεί σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 

«Είναι αταίριαστο, πολιτικά ανήθικο, ένα τόσο δραματικό γεγονός να μπαίνει κάτω από πρίσμα "δικαίωσης". Ναι, πράγματι, είπα ότι "δεν θα πέσει τίποτα κάτω" και "δεν θα πέσει". Η διαλεύκανση της υπόθεσης, ο καταμερισμός κι η απόδοση των όποιων ευθυνών για τον τραγικό θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αποτελεί χρέος του δικαιικού μας συστήματος απέναντι στη μνήμη του, στους δικούς του ανθρώπους και στην κοινωνία. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και πολλή δουλειά έτσι ώστε ως πολιτεία και ως κοινωνία να μην ξαναβρεθούμε μπροστά σε ανάλογα περιστατικά», ανέφερε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. 

Όπως τόνισε, η αυτοδικία δεν είναι συμβατή με τον πολιτισμό μας, με την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου. «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να διευρυνθεί και να εμπεδωθεί η Δημοκρατία, για να εμποδίσουμε την εγκαθίδρυση μιας χομπσιανής κοινωνίας, όπου "ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος είναι", όπως πρεσβεύει ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά, μια ιδεολογία που έχει στον πυρήνα της την επιβολή του ισχυρότερου παραπέμποντας ευθέως σε "κοινωνία ζούγκλα"», πρόσθεσε. Σε ερώτηση σχετικά με την ΕΔΕ για συμπεριφορά των αστυνομικών που έχει αλλάξει τρεις φορές «χέρια» μέχρι τώρα, ενώ την ίδια στιγμή οι δικηγόροι της οικογένειας κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση και παρακώλυση της έρευνας από την αστυνομία, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε:

«Η έρευνα έχει αναβαθμιστεί, μετά και το πόρισμα των ιατροδικαστών, σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Επίσης, έχει δοθεί εντολή για επίσπευση της διαδικασίας. Οι αλλαγές "χεριών" έγιναν αρχικά επειδή αναβαθμίστηκε η έρευνα και από το σύνηθες ιεραρχικό επίπεδο ανάληψής της από αστυνομικό διευθυντή, επιλέχθηκε η ανάθεσή της σε ταξίαρχο. Στη συνέχεια, λόγω των κρίσεων, την ανέλαβε νέος ταξίαρχος. Αυτά είναι τεχνικά, διαδικαστικά ζητήματα που μοναδικό σκοπό έχουν την θωράκιση μιας εξαντλητικής και εις βάθος εξέτασης του θέματος και δεν σημαίνουν, σε καμία περίπτωση, παρεμπόδιση της διοικητικής εξέτασης, θα έλεγα το αντίθετο. 
Να είστε βέβαιοι πως όλα γίνονται και θα γίνουν με μοναδικό γνώμονα να χυθεί άπλετο φως. Εξάλλου, παράλληλα, κινείται και η ποινική διαδικασία, που σε κάθε περίπτωση υπερισχύει». 

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: