11.11.18

Ένας χρόνος ΚΙΝΑΛ με ίντριγκες και παρασκηνιακά μαχαιρώματα...














Τα πρώτα του γενέθλια γιορτάζει το Κίνημα Αλλαγής, που διοργανώνει τη...
Δευτέρα 12 Νοεμβρίου εκδήλωση με κεντρική ομιλητή την πρόεδρό του, Φώφη Γεννηματά, στο γήπεδο Σπόρτινγκ, μετρώντας τις δυνάμεις του για παρόμοιες συγκεντρώσεις ενόψει προεκλογικής περιόδου…

Για όσους αναρωτιούνται προς τι η 12η Νοεμβρίου, η απάντηση είναι απλή: όχι, δεν κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας το ΚΙΝΑΛ στις 12 Νοεμβρίου, αφού το 2017 τέτοια μέρα είχε διεξαχθεί μόνον ο πρώτος γύρος των εκλογών που ανέδειξαν πρώτη την Φώφη Γεννηματά και δεύτερο το Νίκο Ανδρουλάκη (σ.σ. επιβεβαιώνοντας σε όλους ότι ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς ήταν καθαρά… υπόθεση ΠΑΣΟΚ). Και να θυμίσουμε ότι ο τότε νέος φορέας δεν είχε καν όνομα ακόμα! Απλά, η 12η Νοεμβρίου, για το ΚΙΝΑΛ και προσωπικά για την πρόεδρό του, Φώφη Γεννηματά, είναι μία σημαντική ημέρα, καθώς η προσέλευση 212.000 πολιτών στις κάλπες συμβολίζει την επιστροφή τής δημοκρατικής παράταξης – όχι στις παλιές καλές ημέρες του κραταιού ΠΑΣΟΚ, βεβαίως – στο κάδρο των πρωταγωνιστών της πολιτικής.

Και τι δεν ζήσαμε αυτό τον ένα χρόνο! Μία άνευ προηγουμένου απόφαση, πρώτα να εκλεγεί η ηγεσία και μετά να ιδρυθεί και να «βαπτιστεί» ο νέος φορέας! Παρασκηνιακές διαδικασίες και μπρος-πίσω στο αν θα εκλέξουμε ή θα διορίσουμε συνέδρους για το πρώτο συνέδριο του Κινήματος. Πώς θα αποτινάξουμε από το νέο φορέα τα αρνητικά του ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας όμως και υπερήφανοι για το έργο του. Πώς θα «καταπιούμε» τις απαιτήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, μη τον χάσουμε από… πελάτη – που τελικά τον χάσαμε! Πώς θα συγκεράσουμε τις θέσεις όλων των εταίρων – π.χ. για το Μακεδονικό – απλά και μόνο για να αποφασίσει και… διατάξει η Φώφη! Και πόσα άλλα ακόμα….

Για να φτάσουμε στο σήμερα, με μία ακήρυχτη αλλά πανταχού παρούσα προεκλογική περίοδο, με έναν εταίρο μείον – το Ποτάμι - με ένα ακόμα κορυφαίο στέλεχος τής… αειμνήστου εποχής Σημίτη στις φυλακές (σ.σ. Γιάννος Παπαντωνίου) και με το ΚΙΝΑΛ να απαιτεί συναίνεση και ευρύτερες συνεργασίες, αλλά δίχως να συναινεί σχεδόν ποτέ! Και παράλληλα, να αρέσκεται στο ρόλο της πολύφερνης νύφης, που όλοι τη φλερτάρουν αλλά εκείνη δεν ενδίδει. Εξ ου και επιμένει ότι δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός μετά τις εκλογές, αλλά θα παίξει παιχνίδι για τρεις – ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ. Μη… φάμε, έχει γλάρο!

Χρόνια πολλά και… καλύτερα, ΚΙΝΑΛ!

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: