22.11.18

Από σύσκεψη σε σύσκεψη...

Συσκέψεις επί συσκέψεων λαμβάνουν χώρα στην Κουμουνδούρου που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου τόσο για τη...
μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών όσο και για τις ευρωεκλογές. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητηθεί το πολιτικό περίγραμμα πάνω στο οποίο θα κινηθεί το κόμμα για τη μάχη της ευρωκάλπης.

Η ονοματολογία δεν θα απασχολήσει τη συγκεκριμένη σύγκληση του οργάνου, ωστόσο στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται οι νυν ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ακουστεί πως στην Ευρωβουλή θα επιδιώξουν την είσοδό τους η Λυδία Κονιόρδου, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής  και πιθανότατα ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αν ο ίδιος αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

“Θολό” εξακολουθεί να είναι το τοπίο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Μετά την άρνηση του Γιάννη Μπουτάρη να διεκδικήσει τον δήμο της Θεσσαλονίκης, στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν το πρόσωπο που θα μπορέσει να συσπειρώσει τις δυνάμεις του κόμματος.

Μέχρι αυτή την ώρα όλες οι πληροφορίες φέρουν ως επικρατέστερη την Κατερίνα Νοτοπούλου να κατέβει στην “κούρσα” των εκλογών. Από πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης θεωρείται ένα νέο πρόσωπο που είναι ευρέως γνωστό και μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται και σε αυτή την περίπτωση από την Κουμουνδούρου να έχουν κάποιο “κρυφό χαρτί”, όπως και στον δήμο της Αθήνας, που αποτελεί την πιο δύσκολη “εξίσωση” για το Μαξίμου.

Για τη μάχη του Μεγάρου της οδού Αθηνάς αναζητείται ακόμα ο υποψήφιος που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει  τον Κώστα Μπακογιάννη χωρίς έως τώρα να έχουν καταλήξει κάπου συγκεκριμένα. Ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος αποτελεί μια καλή περίπτωση για την Κουμουνδούρου, στα πρότυπα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ωστόσο σε πολύ μυστικό κύκλο οι πληροφορίες αναφέρουν πως “βολιδοσκοπείται” και άλλο πρόσωπο που δεν αποκλείεται να είναι γυναίκα.

Στον Πειραιά ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης έχει ήδη δεχτεί πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει τον δήμο, όμως ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει. Ενδεχομένως ρόλο στην απόφασή του να παίξει και η περιφέρεια Αττικής και αν θα βρεθεί και πάλι στο ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου.

Το προσφυγικό δυσκολεύει τα πράγματα στο Βόρειο και στο Νότιο Αιγαίο, ενώ και και στην Κεντρική Μακεδονία δεν έχει “κλειδώσει” ακόμα η υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο κατά πόσο θα γίνουν γνωστά  τα ονόματα για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας που παραμένουν “ορφανές” από υποψήφιους.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: