12.11.18

Αγκαζέ ΝΔ – Χρυσή Αυγή...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ν. Κακλαμάνη
...για την ενός λεπτού σιγή για Κατσίφα...

Σε αποδοκιμασία της πρωτοβουλίας του Νικήτα Κακλαμάνη να ζητήσει την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον Κώστα Κατσίφα στην Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε η...
Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Ο Νικήτας Κακλαμάνης επέμεινε στην ορθότητα της πρωτοβουλίας του, ενώ με την αποδοκιμασία της κίνησής του από την Διάσκεψη των Προέδρων διαφώνησε η ΝΔ κι η Χρυσή Αυγή, η οποία επίσης είχε ζητήσει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, «έγινε μία συζήτηση αρκετά αναλυτική, έλαβαν το λόγο όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Από όλες τις άλλες πλευρές χωρίς να ανέβουν οι τόνοι ειπώθηκε ότι έπρεπε να ειπωθεί. Η  πολιτική αποτίμηση αυτής της συζήτησης κατατείνει στο ότι ήταν μια πρωτοβουλία η οποία έπρεπε να αποφευχθεί.

Ήταν και είναι γνωστές όλες οι θέσεις των κομμάτων για  αυτό το τραγικό συμβάν Είναι αυτονόητη και η έκφραση της λύπης προς τους οικείους όπως αυτονόητο είναι κι αυτό που ζητούν οι ελληνικές αρχές δηλαδή τη  διερεύνηση σε βάθος όλων των περιστατικών που οδήγησαν σε αυτό το θάνατο. Κάθε κόμμα είχε και έχει δημόσια εκφράσει τις απόψεις του, αρα  αφού ήταν γνωστές  οι θέσεις των κομμάτων και αρκετά διαφορετικές δεν έπρεπε να ληφθεί αυτή η πρωτοβουλία.»

Με την θέση αυτή εκτός από τον ΣYΡIZΑ συντάχτηκε τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, ενώ ενδοιασμούς για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εξέφρασε εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: