14.11.18

Χρησμός Π. Κόκκαλη για τον Πειραιά

Μετά την ξαφνική υποχώρηση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλη Κορκίδη, από την απόφασή του να διεκδικήσει τον...
Δήμο Πειραιά και τον ντόρο που ακολούθησε, χθες ένας άλλος «πρωταγωνιστής» των αυτοδιοικητικών της πόλης, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, γνωστός επιχειρηματίας Πέτρος Κόκκαλης, έκανε την εμφάνισή του με μια δήλωση-χρησμό.

Εμφάνιση η οποία καθόλου τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν φουντώσει τα σενάρια για αποστασιοποίηση και πιθανή αποχώρησή του από τον συνδυασμό του Γ. Μώραλη.

Σενάρια τα οποία ωστόσο έχουν βάση, καθώς την προηγούμενη Πέμπτη 8/11 ο Π. Κόκκαλης απουσίασε από τη συνάντηση Γ. Μώραλη - Β. Μαρινάκη με τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού που έγινε στο δημαρχείο και στην ουσία ο Γ. Μώραλης ανακοίνωσε επίσημα την εκ νέου συμμετοχή του στη διεκδίκηση του δήμου.

Οπως είχε επισημάνει η «Εφ.Συν.» από την πρώτη στιγμή, ο Π. Κόκκαλης συμπεριλαμβανόταν στις τρεις απουσίες - Ν. Πηρούνιας και Δ. Παρασκευόπουλος οι άλλες δύο- γεγονός που σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο, καθώς ο επιχειρηματίας τα 4 αυτά χρόνια είναι από τους πιο ενεργούς δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής». Μόνο θετικά σχόλια έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα η συμμετοχή του στα κοινά του Πειραιά και ειδικά η δράση του το 2016, όταν εκατοντάδες πρόσφυγες φιλοξενούνταν στο λιμάνι. Πληροφορίες έφεραν επίσης τον Π. Κόκκαλη να έχει δεχτεί πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ για να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον Δήμο Πειραιά.

Προφανώς όλα αυτά οδήγησαν τον Π. Κόκκαλη χθες το απόγευμα να προχωρήσει σε ανάρτηση στο Instagram, μέσω της οποίας εξέφρασε την εκτίμησή του στο έργο του Γ. Μώραλη, δήλωσε «φίλος» του και ξεκαθάρισε ότι «δεν ήθελε και δεν θέλει να γίνει δήμαρχος Πειραιά». Ωστόσο ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται αν και πώς θα συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές. Η έκφραση «αυτή τη στιγμή» φυσικό είναι να αφήνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Από τότε που με τίμησαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Πειραιά, τον Μάιο του 2014, έχω εργαστεί με όλη μου την ψυχή και όλες μου τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της πόλης μας στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη, που είναι φίλος μου και κάνει εξαιρετική δουλειά. Υπάρχει πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά μου για τους επόμενους μήνες και δεν σκέφτομαι αυτή τη στιγμή αν και πώς θα συμμετέχω στις επερχόμενες εκλογές. Σε κάθε περίπτωση ποτέ δεν ήθελα και ούτε θέλω να γίνω δήμαρχος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απουσία του Π. Κόκκαλη από τη συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης είχε προκαλέσει την έντονη πικρία του νυν δημάρχου, όπως επίσης και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες, πολλά από αυτά μιλούσαν ακόμα και για αποχώρηση του επιχειρηματία από τον συνδυασμό λόγω της διαμάχης του πατέρα του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Λέγεται μάλιστα ότι ο Γ. Μώραλης επιθυμούσε μια δήλωση από τον Π. Κόκκαλη, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να δοθούν απαντήσεις και απ’ ό,τι φαίνεται η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: