14.11.18

Ψάχνουν το «δυνατό όνομα»...

Ούτε Γιάννα Αγγελοπούλου, ούτε Φραγκίσκος Αλβέρτης και το «κυνήγι» για τον υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Από την Κουμουνδούρου τηρούν «σιγή ιχθύος» και...
παρακολουθούν χωρίς να αντιδρούν τα σενάρια που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, που πολλές φορές είναι πολύ ευφάνταστα.

«Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατέβει για να χάσει», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της συνέντευξης που έδωσε στον Alpha την προηγούμενη εβδομάδα και αυτό είναι το χαρακτηριστικό που ψάχνουν στον κυβερνών κόμμα προκειμένου o εκλογικός αγώνας στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας να εξελιχθεί σε μια πραγματική μάχη.

Κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου τόνιζε στο newpost.gr πως το κόμμα βρίσκεται αυτή την περίοδο σε φάση διερεύνησης μιας ισχυρής προσωπικότητας για την Αθήνα. Άλλο στέλεχος εκτιμούσε πως τα ονόματα που έχουν ακουστεί έως τώρα δεν φαίνεται να ικανοποιούν απόλυτα τον πρωθυπουργό, ο οποίος φέρεται να «ψάχνει κάτι δυνατό» απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, όπως σημείωνε χαρακτηριστικά. Με αυτόν τον τρόπο εξηγούν την καθυστέρηση που υπάρχει.

Στις συζητήσεις που έχουν γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξακριβωμένο πως έχει πέσει και το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη χωρίς να θεωρείται πιθανό, όμως ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά και το «διαζύγιο» που πήρε με το κόμμα να αφήσει τη θέση που κατέχει ως επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Μυστήριο αποτελεί και η περίπτωση του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ δεν απέκλεισε την περίπτωση να δεχτεί να είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αν του ζητηθεί: «Αθηναίος είμαι, στην Αθήνα έχω μεγαλώσει, στην Αθήνα έχω γεννηθεί, σε κάθε περίπτωση είναι τιμητικό. Αν ο χώρος σου σε επιλέξει για κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσες να το αρνηθείς, αλλά επιμένω ότι στην αριστερά αυτά είναι ζητήματα συλλογικής απόφασης".

Καλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν στο newpost.gr πως ατύπως έχει «βολιδοσκοπηθεί» ήδη ο 35χρονος υφυπουργός Εργασίας να είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα. Καμία απόφαση, ωστόσο δεν έχει παρθεί.

Ενδιαφέρον έχει η αυριανή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη συμπρωτεύουσα, όπου θα μιλήσει στο «Θεσσαλονίκη Summit» στις 6.30 το απόγευμα. Θα επιλέξει ο πρωθυπουργός να ανοίξει τα χαρτιά του για τον νέο δήμαρχο της πόλης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να περιμένει την τελική απάντηση του Γιάννη Μπουτάρη; Κανείς δεν επιβεβαιώνει αν η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι η εναλλακτική που έχουν στην κυβέρνηση σε περίπτωση άρνησης του νυν δημάρχου.

Τις τελικές υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για τους δήμους της χώρας δεν αποκλείεται να κληθεί να εγκρίνει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αλλά και να προηγηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: