16.11.18

Καταδικάζει τους προπηλακισμούς ο πολιτικός κόσμος...

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε εντός του ΣΥΡΙΖΑ ο προπηλακισμός υπουργών και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από ομάδες φοιτητών σήμερα το πρωί στο Πολυτεχνείο. Την ίδια ώρα, ο...
πολιτικός κόσμος καταδικάζει το περιστατικό, με τη Νέα Δημοκρατία να επισημαίνει πως «τα επεισόδια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου έχουν δυστυχώς αποκτήσει σχεδόν εθιμοτυπικό χαρακτήρα».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί, μόλις η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούταν από τους κ.κ. Nίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Τόσκα, Παναγιώτη Ρήγα, Κώστα Γαβρόγλου, Νίκο Μανιό, Θοδωρή Δρίτσα και Αννέτα Καββαδία, έγινε αντιληπτή από τους φοιτητές, αποδοκιμάστηκε έντονα.

Μάλιστα, οι φοιτητές τους εμπόδισαν να περάσουν, σπρώχνοντάς τους, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και πετώντας καφέδες και νερά, με αποτέλεσμα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να μην καταφέρουν να καταθέσουν στεφάνι.

Τι δήλωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα θέματα αυτά είναι σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και σημείωσε ότι «οι μέρες αυτές είναι αυτές που φέρνουν στο νου μας όχι μόνο τις θυσίες των παιδιών που έδωσαν τον αγώνα και σημάδεψαν το τέλος της δικτατορίας, αλλά και την εμμονή που είχαν να κατοχυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, υπενθυμίζοντας ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς αγώνες μας».

«Αυτές οι συμπεριφορές δεν τιμούν τους αγώνες του Πολυτεχνείου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας μετά το περιστατικό. Για «συγκεκαλυμμένο φασισμό» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός. «Αυτό είναι το πρόσωπο του φασισμού, είναι οι αυριανοί φασίστες» είπε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για ενέργειες κάποιων που προσπαθούν να εμποδίσουν τη δημοκρατική έκφραση του λαού και ανθρώπων που θέλουν να τιμήσουν τους αγώνες που έγιναν εκείνη την εποχή» υποστήριξε ο Νίκος Τόσκας.

«Ιδιοκτήτες του κινήματος» χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης όσους εμπόδισαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6», ο κ. Φίλης είπε πως «το Πολυτεχνείο δεν ανήκει σε καμία παράταξη. Τώρα που αντιμετωπίζουμε μια άνοδο της ακροδεξιάς τέτοιες αντίληψης ιδιοκτησίες εγγράφονται στην αμφισβήτηση των ακροδεξιών». Όπως τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε υποστήριζε το ενωτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου και όχι υπέρ της ιδιοκτησίας» συμπληρώνοντας ότι «σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην κοινωνία όπου δεν υπάρχουν μαζικές εκδηλώσεις κατά της κυβέρνησης - υπάρχουν προσμονές αλλά όχι διαδηλώσει - μια ομάδα αυτοπακολούμενων πρωτοπόρων σε πολλά εισαγωγικά θέλησαν να μετατρέψουν το ενωτικό μήνυμα του πολυτεχνείου σε μια αντικυβερνητική οπερέτα».

ΣΥΡΙΖΑ: Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες

«Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού. Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν  έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στο φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας».

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τους προπηλακισμούς
«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τους προπηλακισμούς εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το περιστατικό.

«Τα επεισόδια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου έχουν δυστυχώς αποκτήσει σχεδόν εθιμοτυπικό χαρακτήρα και υπογραμμίζουν την ανάγκη να αποκατασταθεί η ασφάλεια στα πανεπιστήμια ώστε να γίνουν πραγματικά ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης για όλους», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ποτάμι: Όσοι τραμπουκίζουν αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης
«Το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία» σημείωσε σε ανακοινωσή του το Ποτάμι, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο Πολυτεχνείο.

«Όσοι τραμπουκίζουν κι εμποδίζουν εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων να καταθέσουν στεφάνια στο όνομα της υπεράσπισης κάποιων δικών τους ιδεών, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης» καταλήγει η ανακοίνωση...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: