6.11.18

Ο Στουρνάρας, οι τρεις υπουργοί και ο… Μουρμούρας...

Όταν σε ένα δείπνο παρευρίσκεται ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, οι επικεφαλής πέντε ελληνικών τραπεζών καθώς και...
τρεις υπουργοί, αυτό είναι ασφαλώς είδηση. Ακόμη σημαντικότερη είναι η είδηση ότι ήταν ευχάριστο το κλίμα μεταξύ των τριών υπουργών, δηλαδή των κ.κ.Φλαμπουράρη, Χουλιαράκη και Λιάκου, και του κ. Στουρνάρα. Ο κ. Φλαμπουράρης ενθουσιάστηκε με το φαγητό, την ψητή σφυρίδα (μετά μαγιονέζας), και ζήτησε να γνωρίσει τον σεφ της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αλλο που δεν ήθελε ο κ. Στουρνάρας και φώναξε τον σεφ Νίκο Φωτιάδη (τον μάγειρα, όπως είπε, που προβάλλει την ελληνική κουζίνα στα πέρατα του κόσμου). Κάτι το μενού, κάτι το κρασί, κάτι οι συζητήσεις για την πορεία της οικονομίας και των τραπεζών και όλοι φάνηκαν να είναι στην ίδια γραμμή. Εχει τη σημασία του, αν σκεφτεί κανείς τον πόλεμο που σοβεί μεταξύ Μαξίμου και οδού Ομήρου.

Αυτό που προκάλεσε, πάντως, αρνητική εντύπωση ήταν ότι την Παρασκευή το βράδυ, από αυτή την τόσο σημαντική συνάντηση στο δώμα της Τράπεζας της Ελλάδας, έλειπε ένας. Ο υποδιοικητής της ΤτΕ Ι. Μουρμούρας, ο οποίος φαίνεται ότι προσπαθεί να… αυτονομηθεί. Αυτό που… μουρμούριζαν στο δείπνο πάντως ήταν ότι έχασε την ευκαιρία να δείξει στους παρευρισκομένους ότι έχει ισχυρό, θεσμικό ρόλο και ότι δεν είναι απλά συμπληρωματικός υποδιοικητής στην ΤτΕ.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: