19.11.18

«Το σανίδι κάψαν»...


... για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ...
Μία παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο κόστισε στο Φεστιβάλ Αθηνών περισσότερα από 660 χιλιάδες ευρώ!

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία τα έδωσε ο...
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σε συνέντευξή του στη Ναταλί Χατζηαντωνίου, στο «Εθνος της Κυριακής»: «Λοιπόν 661.657 ευρώ κόστισε η παράσταση “Αυτά που καψαν το σανίδι” που είχε κάνει το 2008 στο Ηρώδειο», είπε.

Οπως διαβάζουμε στα δημοσιεύματα της εποχής, η παράσταση «ξεκίνησε από μια ιδέα του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών Γιώργου Λούκου και υλοποιήθηκε μετά από προσπάθεια που κράτησε καιρό πολύ –ήταν εμφανές αυτό- από τον Σταμάτη Κραουνάκη». Συμμετείχαν πολλοί και διάφοροι, εκλεκτοί όλοι τους: Η Άννα Καλουτά, η Σπεράντζα Βρανά, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Μάρω Κοντού, ο Γιώργος Μαρίνος, η Μάρθα Βούρτση, η Ζωή Φυτούση, η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Κατιάνα Μπαλανίκα, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Σόνια Θεοδωρίδου, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Χρήστος Στέργιογλου, η Μελίνα Τανάγρη, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Γιάννης Χαρούλης και η ομάδα Σπείρα Σπείρα.

«Την ώρα που είπαμε το ναι με τον Γιώργο Λούκο στο γραφείο του κάτω από την Ακρόπολη ήταν τέλη Οκτώβρη κι όλα μοιάζαν μακρινά. Έφυγα με την ατάκα του στ’ αυτιά μου "Mόνο εσύ μπορείς να το κάνεις"» έγραφε την εποχή εκείνη ο ίδιος ο Σταμάτης Κραουνάκης, στην Athens Voice. «Έχω μεγάλη συγκίνηση. Θέλω να ’μαστε όλοι σούπερ και να χαρίσουμε στην πόλη δυο αξέχαστα βράδια. Μεθυσμένα από αναμνήσεις και από ζωή αληθινή. Της Ελλάδας των παντοτινών καλοκαιριών».

Η παράσταση αποθεώθηκε από τις εφημερίδες τις επόμενες ημέρες. «Δεν ξέρω πώς να το αρχίσω. Φοβάμαι πως θα γίνω- άλλη μία φορά…- μελό. Φοβάμαι πως δεν θα μπορέσω να μεταφέρω στο χαρτί αυτή τη βραδιά. Που ήταν μια από τις ομορφότερες που έχω ζήσει στο Ηρώδειο» έγραψαν τα ΝΕΑ.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος δέχεται μία ανηλεή και ανήθικη επίθεση από τον Σταμάτη Κραουνάκη για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα, μέσα από τη συχνότητα του «105.5 Στο Κόκκινο». Ο συνθέτης τον κατηγορεί ασταμάτητα και για χίλια δυο πράγματα. Αναμενόμενη, επομένως, η ερώτηση της Ναταλί: «Σας επέρριψε ευθύνες όμως ο Σταμάτης Κραουνάκης για την επιλογή μιας παραγωγής 350.000 ευρώ του Μπομπ Γουίλσον για την Επίδαυρο του 2019»;

Και ιδού ολόκληρη η απάντηση του κ.Θεοδωρόπουλου: «Όταν πληροφορήθηκα ότι ο κ Κραουνάκης μέσα στην κακία που τον δέρνει είπε ότι είναι ακριβή η παραγωγή του Μπομπ Γουίλσον ζήτησα-όπως έχω δικαίωμα- να μου φέρουν τον κατάλογο με τις δικές του παραγωγές τα προηγούμενα χρόνια στο Φεστιβάλ. Λοιπόν 661.657 ευρώ κόστισε η παράσταση “Αυτά που καψαν το σανίδι” που είχε κάνει το 2008 στο Ηρώδειο. Και τον πειράζει τώρα αν ο Μπομπ Γουίλσον παίρνει 350.000; Δεν ντρεπόμαστε καθόλου; Αυτό το ρόλο έχει αναλάβει; Βρίσκω απόλυτη ξεφτίλα για ένα καλλιτέχνη αντί να γράφει μουσική να κάθεται να κράζει καθημερινά τον κόσμο και να κάνει τον Άγιο και τον Δικαστή. Επειδή δεν μιλάω τόσο καιρό; Μου θυμίζει κάτι κουτσομπόληδες που κοίταζαν παλιά πίσω απ΄τις γρίλιες ποιος μπήκε στο δωμάτιο και με ποιόν. Η κακή πλευρά του Facebook είναι αυτές οι νέες γρίλιες με βασιλιά τους τον Κραουνάκη. Και κάτι ακόμα: Θεωρώ βία και μπούλινγκ αυτό που κάνει εναντίον μου και εναντίον πολλών άλλων από το ραδιόφωνο και μάλιστα όχι από οποιοδήποτε σταθμό αλλά από αυτόν της ανανεωτικής αριστεράς που μας έμαθε κάποτε τον σεβασμό απέναντι στον άλλο. Ξέρω βέβαια γιατί μου το κάνει όλο αυτό: επειδή από μένα δεν πήρε 670.000 άλλα μόνον 25.000 ευρώ την πρώτη χρονιά που πήγε στη Μικρή Επίδαυρο».

Στη σημερινή του εκπομπή στον «105.5 Στο Κόκκινο» ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε πως δεν θα απαντήσει στην καταγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: