14.11.18

Γιατί δωρεάν οι ένστολοι, κυρία Γεροβασίλη;..

Ηταν, λέει, πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεών τους. Και έγινε πράξη, ίσως το δούμε και στο επόμενο βιντεάκι του Μαξίμου. Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε τη...
δωρεάν μετακίνηση όλων των ένστολων, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, (μετρό, λεωφορεία κλπ). 

Ωστε «να κερδίζουν χρόνο όταν τους κυνηγάει ο Ρουβίκωνας και να μπαίνουν αμέσως στο λεωφορείο ή στο τρένο, χωρίς να σκέφτονται αν έχουν εισιτήριο», όπως έγραψε αστειευόμενη φίλη στο Facebook. Ας το ρίξουμε στην πλάκα, γιατί πως αλλιώς να το διαχειριστούμε; Ειδικά αν ανήκουμε στους όλο και πιο λίγους, που επιμένουν να πληρώνουν εισιτήριο. Δεν χρειάζεται, υποθέτω, να επαναλάβουμε ότι γνωρίζουμε πόσο δύσκολες και πόσο κακοπληρωμένες είναι αυτές οι δουλειές. 

Ομως, δεν μπορείς και να χειροκροτήσεις μια απόφαση με τόσο έντονο προεκλογικό άρωμα, όπως η απόφαση της κυρίας Γεροβασίλη. Αν η κυβέρνηση ήθελε να βοηθήσει μπορούσε να βρει άλλους τρόπους, π.χ. να τονώσει τον πενιχρό μισθό των αστυνομικών και των πυροσβεστών. Και όχι να εφαρμόζει μια κοινωνική πολιτική πολλών ταχυτήτων, η οποία τελικά διχάζει τους πολίτες. 

Εν προκειμένω, μπορείς εύκολα να αναρωτηθείς: Γιατί εσύ που έχεις επίσης υποστεί περικοπές στο μισθό σου, που η υπερφορολόγησή σου δεν σε αφήνει να σηκώσεις κεφάλι, που πιθανώς ζεις με την οικονομική ενίσχυση των γονιών σου, είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις εισιτήριο είτε πηγαίνεις στη δουλειά σου, είτε τσάρκα, ενώ ο ένστολος θα μπαινοβγαίνει τσάμπα σε λεωφορεία και τρένα; Οταν, δε, η παροχή «σκάει» την εποχή που όπως οι Αστυνομικοί έχουν παραδεχτεί, οι διαταγές τούς θέλουν να παρακολουθούν από μακριά διάφορα φαινόμενα ανομίας και βανδαλισμού, η όλη υπόθεση γίνεται ακόμα πιο ενοχλητική. 

Βεβαίως, η κυρία Γεροβασίλη δεν έκανε κάτι που δεν έχουν κάνει και οι άλλες, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όταν ήθελαν να χαϊδέψουν ολόκληρους εργασιακούς κλάδους. Κάπως έτσι ξεκίνησε η επιδοματική πολιτική, με τους μισθούς να μένουν καθηλωμένοι στη φτώχεια. Και κυρίως, κάπως έτσι ολόκληροι κλάδοι έγιναν όμηροι της εκάστοτε κυβέρνησης, για τριάκοντα αργύρια...

Κοσμάς Βίδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: