21.11.18

Καυτές υποθέσεις αναμένουν τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ

Σειρά σημαντικών συμφωνιών καλείται να κυρώσει ή να ακυρώσει το νέο διοικητικό σχήμα στην ΕΡΤ. Προ των παραιτήσεων, ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης, των δύο μελών του ΔΣ του προηγούμενου σχήματος, ο...
πρώην διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος είχε εξουσιοδοτηθεί από το ΔΣ της ΕΡΤ να υπογράψει τις τελικές συμφωνίες με τις επτά ομάδες της Super League (Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Άρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης), τους αγώνες των οποίων ήδη μεταδίδει.

Υπάρχει επίσης η εκκρεμότητα της υπογραφής της σύμβασης ανάμεσα στην ΕΡΤ και τη Football League, οι αγώνες της οποίας επίσης μεταδίδονται από τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια. Θυμίζουμε πως η απόκτηση των αθλητικών δικαιωμάτων της ΕΡΤ συνιστούσε κυβερνητική απόφαση και μετά τις παλινωδίες στο Ραδιομέγαρο ακόμη δεν έχουν μπει οι υπογραφές.

Επίσης, καθοριστικής σημασίας είναι και η συμφωνία με την ειδική υπηρεσία διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων για να πληρωθούν οι οφειλές της ΕΡΤ απευθείας στους δημιουργούς. Η ΕΡΤ με απόφαση του Βασίλη Κωστόπουλου είχε αρνηθεί να πληρώσει ποσό 1,3 εκατ. ευρώ προς την ΑΕΠΙ το καλοκαίρι του 2017, εξαιτίας των κατηγοριών που είχαν απαγγελθεί στη διοίκησή της.

Στον τομέα της λειτουργίας, η ΕΡΤ δεν διαθέτει γενικό διευθυντή Ραδιοφωνίας και πρέπει να δημοσιευτεί η προκήρυξη της θέσης. Ορισμένοι θέτουν ζήτημα αντικατάστασης των διευθυντών των ραδιοφωνικών προγραμμάτων που έχουν επιλεγεί από το προηγούμενο ΔΣ, κάτι τέτοιο όμως θα προκαλέσει νέο πόλεμο στο Ραδιομέγαρο. 

Τη δική της σημασία έχει η απόφαση που θα λάβει το νέο management έναντι των εσωτερικών ισορροπιών του Ραδιομεγάρου. Η εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, στηριζόμενη σε πρόσωπα εντός ΕΡΤ, στοχοποίησε την ΠΟΣΠΕΡΤ με αποτέλεσμα την πρόκληση των αλλαγών στη διοίκηση, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι και τη ΝΔ, που έκλεισε την εταιρεία. Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την πλευρά της δεν είναι διατιθέμενη να υποχωρήσει από τις θέσεις της και μπορεί να ακολουθήσει νέα μάχη...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: