5.11.18

«Η κα Παπασπύρου παραβιάζει ξανά τη διαδικασία»...

"Είχα προβλέψει από την πρώτη ημέρα ότι είναι νομικά αδύνατο αυτή η εξεταστική να βγάλει πόρισμα που θα οδηγήσει σε προκαταρκτική επιτροπή παρά τις φήμες. Δεν υπάρχουν αδικήματα προσωποποιημένα σε...
υπουργούς που να μπορούν να οδηγήσουν σε προκαταρκτική, δεν απεδείχθη τίποτα τέτοιο στην εξεταστική", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Έχω πει ότι αυτό που θα κάνουν είναι να μιλάνε γενικώς για πολιτικές και ποινικές ευθύνες και θα στείλουν τα πρακτικά της επιτροπής στον Εισαγγελέα. Το ίδιο που έκαναν στην εξεταστική επιτροπή για τα ΜΜΕ. Δεν χρειαζόταν εξεταστική, η δικαιοσύνη ερευνά ούτως ή άλλως αυτές τις υποθέσεις" συμπλήρωσε.

Για το πόρισμα που αφορά το Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι "παραλάβαμε ένα νοσοκομείο κλειστό, με μαύρες σημαίες και με 230 εκατομμύρια χρέη. Πουλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς για 115 εκατομμύρια, το δημόσιο εισέπραξε μέχρι κεραίας τα χρήματά του, οι εργαζόμενοι εισέπραξαν όλα τα χρωστούμενα, και σήμερα το δημόσιο προσπαθεί να αγοράσει το Ερρίκος Ντυνάν πίσω για να το εντάξει στο ΕΣΥ. 

Δώσαμε στην Τράπεζα Πειραιώς ένα νοσοκομείο με 230 εκατομμύρια χρέη, εισπράξαμε μέχρι κεραίας τα χρήματα του δημοσίου και τώρα το δημόσιο θέλει να το πάρει πίσω χωρίς χρέη, με λιγότερο τίμημα από τα χρήματα που έδωσε η Πειραιώς και όλα πληρωμένα. Αυτό δεν είναι για εξεταστική, γι΄αυτό πρέπει να μας καλέσει στο γραφείο ο ΠτΔ και να μας δώσει το Τάγμα του Φοίνικα". 

"Το ίδιο το κράτος, ο Τσίπρας και ο Πολάκης έχουν κάνει προσφορά για το Ερρίκος Ντυνάν διά του Ωνασείου. Είναι δυνατόν να λένε ότι για πολιτικούς λόγους είναι παραπάνω, τότε η τράπεζα δεν πρέπει να τους δώσει το Ερρίκος Ντυνάν και να πει ''συγγνώμη, πρέπει να μας δώσετε αυτά που λέτε στην εξεταστική" είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

"Είναι τόσο γελοία αυτά, αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ως κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα πράγμα της προκοπής και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου, ποινικοποιεί την πολιτική ζωή, κάνει όλα αυτά που κάνει στο ''δόγμα Πολάκη'' ότι πρέπει να κλείσουμε κάποιον φυλακή χωρίς να έχει τίποτα" σημείωσε.

"Δεν γνωρίζω τίποτα σε ότι αφορά που κρατάει το αρχείο του το ΚΕΕΛΠΝΟ, ούτε κανένας υπουργός μπορεί να γνωρίζει. Ο υπουργός Υγείας εποπτεύει εκατοντάδες οργανισμούς. Η χθεσινή "αποκάλυψη" της εφημερίδας ''Documento'', έχει κάποια γελοία χαρακτηριστικά και κάποια σοβαρά. Η γελοία διάσταση έχει να κάνει με τη φωτογραφία με τη δήθεν μυστική κρύπτη, είναι μία πόρτα μπροστά από μία γυψοσανίδα. Αλλά η γυψοσανίδα είναι μικρότερη σε μέγεθος από την πόρτα και φαίνεται η πόρτα" και συμπλήρωσε 
"Πάμε τώρα στο σοβαρό, δεν έχω ιδέα τι έγγραφα είναι, ούτε και θα μπορούσα να γνωρίζω. Μου κάνει εντύπωση η πρωινή δήλωση της κ. Παπασπύρου στην ΕΡΤ, η οποία προφανώς είναι και η διαρρεύσασα των στοιχείων στο Documento και άρα έχει παραβιάσει τη διαδικασία για άλλη μία φορά. Βαρύ ποινικό αδίκημα για άλλη μια φορά, έσπευσε να προδικάσει ότι είναι σοβαρά αυτά τα έγγραφα που βρέθηκαν. Όταν ρωτήθηκε όμως τι έγγραφα είναι αυτά είπε ότι δεν γνωρίζει γιατί δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμη από τους επιθεωρητές. Ερώτηση: πως γνωρίζεις αν είναι σοβαρά τα έγγραφα εφόσον δεν έχουν αξιολογηθεί από τους επιθεωρητές;".

"Προφανώς όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τη Δικαιοσύνη, ούτε με την έρευνα. Έχουν να κάνουν με την πολιτική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ. Τη δέχομαι και χαίρομαι αν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι με θεωρούν βαρίδι" είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: