20.11.18

Η Έλλη ζήτησε τη βοήθεια του κοινού και... του Θεού...


... στο δελτίο του Open...
Το πρώτο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open στην εβδομάδα που άρχισε είχε εμπόδια. Δεν μπορείς να τα πεις πλέον απρόβλεπτα, αφού συμβαίνουν συχνά είτε με παρουσιάστρια την Έλλη Στάη τις καθημερινές είτε με την...
Στέλλα Γκαντώνα τα Σαββατοκύριακα.
 Βασικό κομμάτι στο δελτίο της Δευτέρας, και ενδιαφέρον από δημοσιογραφική πλευρά, ήταν η παρουσία δύο στελεχών του ημερήσιου Τύπου με ταυτόχρονη παράλληλη σύνδεση: του Παναγιώτη Λάμψια από τα γραφεία του Φιλελεύθερου και του Τάσου Πάππα, από τη βάση της Εφημερίδας των Συντακτών στην Κολοκοτρώνη. 
Θέμα τα εκκλησιαστικά, για τα οποία οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν να διατυπώσουν εκ περιτροπής τις θέσεις τους. Αλλά η συζήτηση δεν έμελλε να εξελιχθεί ομαλά, όχι γιατί δεν είχαν καλή διάθεση να βοηθήσουν οι δύο καλεσμένοι –το αντίθετο ισχύει– αλλά επειδή υπήρχε τεχνικό πρόβλημα με την επιστροφή του ήχου και κυρίως με εκείνη του διευθυντή του Φιλελεύθερου.

Έτσι, κατά διαστήματα βρέθηκαν να μιλάνε και οι δύο ταυτόχρονα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διαπληκτίζονταν όπως συμβαίνει συνήθως στα πάνελ και στα τηλεοπτικά παράθυρα) αλλά επειδή δεν άκουγε ο ένας τον άλλον και, προφανώς, η φωνή των ερωτήσεων ή των τοποθετήσεων έφθαναν με καθυστέρηση στα αυτιά τους. 
Η Έλλη Στάη πολλές φορές βρέθηκε στην ανάγκη να επαναλάβει το ερώτημα «ακούς Παναγιώτη; ακούς Παναγιώτη;» και έκανε προσπάθεια να τους σταματήσει. Με τη χαρακτηριστική τηλεοπτική της άνεση αντιμετώπισε ψύχραιμα και με χιούμορ το πρόβλημα και κάποια στιγμή, όταν η προσπάθειά της να την ακούσουν πήγαινε στον βρόντο, είπε «ζητώ τη βοήθεια του κοινού και του Θεού!» Την ίδια επίκληση έκανε λίγο αργότερα, σε μια δεύτερη αναποτελεσματική προσπάθεια να κατευθύνει τη συζήτηση.

Εξαφανίστηκε το ρεπορτάζ 

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα στο περίπου ωριαίο δελτίο του Open. Όταν ανάγγειλε ρεπορτάζ για τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο και στο Αριστοτέλειο, άρχισε η προβολή του βίντεο που διεκόπη αμέσως με τη διευκρίνιση της παρουσιάστριας ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα. Αργότερα η Έλλη Στάη βρέθηκε στην ανάγκη να συνεννοηθεί με το κοντρόλ επειδή άλλο θέμα ήταν προγραμματισμένο (εισβολή κακοποιών σε σπίτι ηλικιωμένης στη Νέα Ιωνία) και άλλο ετοιμαζόταν να βγει. Το ρεπορτάζ για τα επεισόδια ουδέποτε προβλήθηκε.

 harddog-sport.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: